A december 14-i tüntetésünk során petíciót nyújtottunk át az egészségügyi  és a szociális szféra helyzetének alakításában meghatározó szerepet betöltő Varga Mihály  és  Lázár János miniszter uraknak, Kövér László házelnök úrnak, és a parlamenti frakciók vezetőinek, illetve a képviseletükben megjelent képviselőknek. A petíciónkat  a szociális ügyekért felelős államtitkárnak is átadtuk. Ónodi Szűcs Zoltán államtitkár úr aki az egészségügyi szakterületért felelős, személyesen vette át petíciónkat, aminek kapcsán szóban is meg tudtuk erősíteni,hogy támogatunk minden olyan törekvést , ami a beteg ellátás javítását szolgálja, de ezek között a dolgozók anyagi helyzetének javítása nem odázható.

 Mivel a magyar egészségügyi és szociális szférában a szakdolgozók  bérei a fejlett országok között az utolsó helyen állnak, és a közszférában is a legmostohább a helyzetük, igen jelentős, mintegy 100%-os bér növelésre lenne szükség a következő években, hogy biztosítható legyen az, hogy a törvényes munkaidő alatt megkeresett jövedelmükből meg tudjanak élni az ágazatban dolgozók, és hogy bérek arányban legyenek az országnak a Nemzeti Jövedelem terén elért teljesítményével. Különösen fontosnak látjuk ezt a szakdolgozók esetén, akik az ágazat legkiszolgáltatottabb munkavállalói.

Szükségesnek tartjuk a paraszolvencia megszüntetését, mivel amíg az létezik, lehetetlen a társadalmat az egészségügyi dolgozók mellé állítani a hálapénzzel kapcsolatos téves nézetek miatt.

Kértük a különleges elbánást jelentő VIP listák megszüntetését, mivel csak így érhető el, hogy a kormányzati vezetők és a politikusok is reális képet nyerjenek az egészségügyi ellátásban jellemző  valós helyzetről.

Kértük a kormányzat ráhatását, hogy összefogva más hasonló országok kormányaival, kérjenek ellentételezést azon szakemberek képzésének költségeinek fejében, akiket a mi adóforintjainkból képeztünk ki, de más országok állampolgárai látják hasznukat.

Arra is felhívtuk a figyelmet, hogy az intézmények egy részében nemcsak a túlterhelés, az alacsony fizetések, de a dolgozók számára a nem megfelelő bánásmód is elfogadhatatlan. Ezért kérjük, hogy az intézmények vezetőinek kiválasztásánál, a vezetők munkájának értékelésénél legyen szempont az is, milyen munkahelyi légkört tudnak kialakítani, hogyan bánnak a dolgozókkal.

Dr. Soós Adrianna