Legfrissebb hírek

Legfrissebb hírek2019-06-12T21:22:15+02:00

VKF: a 200 ezer forintos minimálbért elfogadták a szociális partnerek, a garantált bérminimumot két lépésben emelnék a munkaadók

2021. szeptember 15.|

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) tárgyalásán azt elfogadták a szociális partnerek, hogy a minimálbér egy lépcsőben 200 ezer forintra emelkedjen jövőre, a garantált bérminimum emelésével kapcsolatban a munkáltatói oldal felvetette, hogy azt két lépcsőben kellene végrehajtani, első alkalommal jövőre, majd 2023. január 1-jétől – mondta az MTI-nek Zs. Szőke Zoltán, az Áfeosz-Coop Szövetség elnöke a keddi megbeszéléseket követően.

A szokásosnál könnyebben állapodhatnak meg a minimálbérről

2021. szeptember 10.|

Kedden tárgyalnak a munkaadók és a szakszervezetek a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának első fordulójában, hogy megegyezzenek a jövő évi minimálbér és a garantált bérminimum mértékéről. Ezúttal nem várhatók nagy viták.

Minimálbér konferencia 2021 szeptember 7.

2021. szeptember 10.|

Miközben idén, a járvány miatti kockázatokra hivatkozva az utóbbi évek legalacsonyabb minimálbér emelésére került sor, jövőre a kormányfő, ugyancsak a járvány elleni küzdelemben elért sikerek nyomán az utóbbi 10 év  legmagasabb minimálbér emelésére tett javaslatot.

Beszámoló a Minimálbér konferenciáról

2021. szeptember 7.|

A kétszázezeres minimálbér megvalósíthatóságát járta körül a Munkástanácsok Országos Szövetsége által szervezett konferencia, amelyen a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) szereplői is részt vettek.

Atv: Voks 2022

2021. szeptember 7.|

Az ATV vitaműsorában Komjáthi Imre, az MSZP elnök-helyettese, Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke és Perlusz László, a VOSZ főtitkára vitatkoznak a 200 000 forintos minimálbérről.

Kevés a rendőr, nehéz kiadni a jutalom pótszabadságokat

2021. augusztus 25.|

A kormány ígérete ellenére sem jár minden rendőrnek a 10 nap pótszabadság. Az ORFK összesítése szerint a teljes állomány fele nem kap plusz szabadnapot. Ráadásul, aki kap, az is csak papíron, idén ugyanis – az ATV Híradónak nyilatkozó szakszervezeti vezetők szerint – szinte lehetetlen kiadni a szabadnapokat.