Legfrissebb hírek

Legfrissebb hírek2019-06-12T21:22:15+02:00

Az olasz UGL szakszervezet megalakulásának 70. évfordulóját ünnepelte

2020. január 20.|

Palkovics Imre Rómában az UGL szakszervezet megalakulásának 70. évfordulóján rendezett gálán átadta Pierfrancesco Pingitore dalszerzőnek a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Pesti Srácok Alapítvány közös kitüntetését, „a magyar nép bátorságának és büszkeségének hirdetéséért, az 1956-os forradalom és a szabadság eszméinek terjesztéséért.”

Bértárgyalások

2020. január 15.|

A Munkástanácsok Országos Szövetsége  kevesli a minimálbér és a garantált bérminimum 8-8 [...]

Minimálbérben régióelsők lehetünk

2020. január 12.|

A visegrádi országok közül Magyarországon lenne a legmagasabb a minimálbér, ha a kettő, jelenleg alkalmazott összeget egységesítenék. Az érintett munkavállalók számát is figyelembe véve a súlyozott átlag 199 ezer forint körül alakulna.

Ingyenes jogi segítségnyújtás a dél-dunántúli munkaerőpiaci szereplők számára

2020. január 6.|

január 1-től újra ingyenesen elérhető a JOGpontok projektek jogsegély-szolgáltatása, ahol munkajog, cégjog, társadalombiztosítási jog és adójog területén kérhető jogi segítség. A regionális és összehangolt projektek díjmentes jogi segítséget nyújtanak a munka világában és európai uniós támogatással valósulnak meg, a Dél-Dunántúlon a GINOP-5.3.3-18-0005 projekt keretein belül.

Kitart a bérek felzárkózása

2020. január 6.|

Az idén is tíz százalék körül emelkednek a keresetek annak ellenére, hogy a várakozások szerint lassul 2020-ban a bérek felzárkóztatása. A tárgyalások tapasztalatai szerint már óvatosabbak a cégek, a nemzetközi vállalatok viszont a munkaerőhiány miatt indokoltnak tartják a térségben a keresetek további rendezését, míg Nyugat-Európában nem vagy alig emelnek a béreken.

Kevesli a Munkástanácsok a minimálbér emelését

2020. január 4.|

Kevesli a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) a minimálbér és a garantált bérminimum 8-8 százalékos emelését, ennél magasabb emelésre is lehetőséget adna a szövetség szerint a gazdaság teljesítménye

KDSZSZ: Erősen barátságtalan lépés karácsony előtt kirúgni dolgozókat

2020. január 3.|

Erősen barátságtalan lépésnek tartja a 18 tagszervezetet tömörítő Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége (KDSZSZ) a dolgozók kirúgását közvetlenül karácsony előtt. Elsősorban adminisztratív, ügyviteli munkakörben dolgozóknak mondtak fel, mindennemű előzmény és egyeztetés nélkül.