Legfrissebb hírek2019-06-12T21:22:15+02:00

Mekkora fizetés kell 2024-ben Magyarországon a tisztes megélhetéshez?

2024. április 18.|

Olyan gyors volt az elmúlt két áremelkedési üteme, hogy alapjaiban borult fel a jövedelmi helyzet és a fizetések értékének hétköznapi megítélése. Épp ezért szakértőket kértünk meg, mondják el, hogy 2024-ben Magyarországon mekkora jövedelem kell ahhoz, hogy egy átlagos magyar az alapvető kiadásain felül még félre is tudjon tenni a havi keresetéből.

A láthatatlan munka világnapja

2024. április 2.|

A láthatatlan munka olyan típusú munkavégzés, amiért nem jár fizetés, sőt, gyakran köszönet sem. Azokról a munkákról beszélünk, melyek elvégzését sokan természetesnek veszik, ám a hiánya azonnal feltűnik mindenkinek.

Futárok, médiamunkások és más önfoglalkoztatók – milyen szabályozás lenne szükséges ahhoz, hogy lehessen eredménye a kollektív szervezkedéseknek?  

2024. március 27.|

Az elmúlt hetekben, hónapokban a sajtóban is előtérbe került az „önfoglalkoztatók” szervezkedése. Erről a jelenségről és az ezzel összefüggő javaslatokról kérdezzük dr. Szabó Imre Szilárdot, a Munkástanácsok ügyvezető alelnökét, ügyvédet, aki egy angol és egy magyar nyelvű tanulmányt is írt a témában.

Csendben szigorította a kormány a vendégmunkás-szabályozást

2024. március 26.|

Nem verte nagydobra, de már márciustól szigorította a kormány a harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatását, kifejezetten az olyan esetekre vonatkozóan, amikor a munkaadó már meglévő magyar dolgozói állományát igyekezne kiváltani külföldiekkel.

Squaring the circle?

2024. március 25.|

A témában megjelent magyar nyelvű publikáció elérhető ITT! Imre Szilárd SZABÓ:  Squaring [...]

Vissza az elejére!