Legfrissebb hírek

Legfrissebb hírek 2018-09-26T15:48:59+00:00

A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a gumiipari ágazatban

2018. október 16.|

2017. szeptember elsején indult útjára A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a gumiipar ágazatban című pályázat. A projekt célja a munkahelyi egészségügy és munkabiztonság fejlesztése, a munkavállalók és munkáltatók célzott tájékoztatása, tudatosítása, illetve a munkakörülmények javítása. A projekt a dél-alföldi, az dél-dunántúli és az észak-alföldi régióban, három – a gumiipari ágazatban érintett – érdekképviseleti szervezet közreműködésével valósul meg – Magyar Iparszövetség (OKISZ), Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ), Magyar Gumiipari Szövetség (MAGUSZ).

A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a szállítási ágazatban

2018. október 16.|

2017. szeptember elsejétől útjára indul A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a szállítási ágazatban című pályázat. A projekt célja a munkahelyi egészségügy és munkabiztonság fejlesztése, a munkavállalók és munkáltatók célzott tájékoztatása, tudatosítása, illetve a munkakörülmények javítása.

Reális a negyven százalékos reálkereset-növekedés

2018. október 15.|

Korábban a minimálbér nem érte el a létminimum nettó összegét, ez az idei évre azonban megváltozott - jelentette ki Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.

MGYOSZ: januártól csökkenjen a szocho!

2018. október 11.|

A Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke, Palkovics Imre lapunknak korábban úgy nyilatkozott: 2019-ben 12 százalékos minimálbér-emelkedésre lenne szükség, a szakmunkásokra vonatkozó garantált bérminimumot viszont 15 százalékkal növelné a súlyosbodó munkaerőhiány miatt, hogy ne külföldön próbáljanak szerencsét a munkavállalók. Ez reálértéken mintegy 9, illetve 12 százalékos bérnövekedés lenne. Palkovics úgy látja: az átlagkereseteknek bruttó 12-15 százalékkal kellene növekedniük jövőre, ez oldaná az utóbbi időszak bértorlódását is, amikor a minimálbér dinamikus emelkedését nem feltétlenül követte mindenhol az átlagbérek számottevő gyarapodása.

A kiküldött munkavállalók védelmében

2018. október 10.|

A Munkástanácsok Országos Szövetségének véleménye a Magyar Kormánynak a kiküldött munkavállalókra vonatkozó EU irányelv 2018. július 9-én elfogadott módosítása ellen az Európai Unió Bíróságához benyújtott keresete kapcsán

A magyarok vére

2018. október 10.|

Albert Camus (okt. 1957, Párizs)             Nem tartozom azok közé, akik azt [...]

A munkaadókat fizetésemelésre kényszerítheti a járulékcsökkentés

2018. október 10.|

Bizonyos béren kívüli juttatási elemek megtartásáról még tárgyalhat a kormány, ugyanakkor a szociális hozzájárulási adó csökkentésének előre hozatalára továbbra sincs egyértelmű utalás – értesült lapunk az érdekképviseletek és a kormányoldal tegnapi egyeztetését követően. A két kérdés tisztázása előfeltétele a 2019-es minimálbérekkel kapcsolatos egyeztetésekben az érdemi előrelépésnek. A felek abban egyetértenek: eredményes volt a 2016-os béralku, mert érdemben hozzájárult a keresetek korábban nem tapasztalt, jelentős felzárkózásához.

A legjobb munkavállalói védelem a jó gazdaság

2018. október 3.|

A korábbi, 2016-os nagy bérmegállapodás jól bevált – jelentette ki Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke a Kossuth Rádió Jó reggel, Magyarország! című műsorában. A minimálbérek két évre szóló emelése történt meg akkor, illetve egy fontos célt is meghatároztak a magyar keresetekkel kapcsolatban. Az elnök elmondta, ez a cél, hogy 2022-ig a versenyszférában és a magyar nemzeti gazdaságban mintegy 40 százalékban emelkedjenek meg reálértéken a keresetek.