Legfrissebb hírek2019-06-12T21:22:15+02:00

Benyújtották a parlamentnek az új egészségügyi törvényjavaslatot

2022. november 17.|

Tegnap benyújtásra került az a törvényjavaslat, amely több területen jelent módosulást a jelenlegi helyzethez képest. A tv módosítás csak egy részét tartalmazza a tervezett módosításoknak, számos más jogszabály is módosításra kerül majd, így pl a szakdolgozói béremelést ez a javaslat nem tartalmazza.

A Munkástanácsoknál járt az IMF delegációja

2022. november 15.|

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund – IMF) magyarországi misszióvezetője, Jean-François Dauphin Palkovics Imrével a munkavállalók helyzetéről folytatott eszmecserét.

Nem volt jogellenes a SZAKSZ figyelmeztető sztrájkja

2022. november 10.|

A Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiuma, a Volánbusz Zrt. kérelmét, amiben a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet által megtartott kétórás figyelmeztető sztrájk jogszerűségének megállapítását kérte, azt a bíróság a 2022. november 9. napján kiadott, I. fokon meghozott végzésében, elutasította.

A Munkástanácsok javaslata a foglalkoztatást érintő jogszabályok változásáról

2022. november 10.|

A módosítás indokát képező két munkajogi tárgyú európai uniós irányelv (a munka és magánélet egyensúlyáról, illetve az átlátható és kiszámítható munkafeltételekről) jogharmonizációs határideje már 2022. augusztus elején lejárt, – némi késéssel – november 2-án került benyújtásra a foglalkoztatási tárgyú jogszabályok módosítását célzó törvényjavaslat az Országgyűlésnek.

Vissza az elejére!