Legfrissebb hírek

Legfrissebb hírek2019-06-12T21:22:15+02:00

Ismét egyeztetnek a minimálbérről

2019. december 11.|

Ismét tárgyalóasztalhoz ül a minimálbérek jövő évi mértékével kapcsolatban a munkaadói, munkavállalói és kormányoldal holnap, ugyanakkor megállapodás egyelőre nem várható. Úgy tudjuk, a kormány holnap ismerteti a jövő évre vonatkozó makrogazdasági várakozásait, az adatok a munkaadói oldal javaslatait befolyásolhatják.

A Vasas szerint a dolgozók igénylik a kitolt időkeretet

2019. december 9.|

A hároméves munkaidőkeret bevezetésével menthetők meg munkahelyek a pécsi Hauni gyárban, a lépéssel a dolgozók is egyetértenek – hívta fel lapunk figyelmét László Zoltán. A vasasszakszervezetek alelnöke visszautasította, hogy elárulták a dolgozókat, azt ugyanakkor nem tagadta, a nekik járó pénz egy részét csak a hároméves időszak végén kaphatják csak meg.

Balos szakszervezet támogatja a túlóráztatást- A Magyar Nemzet cikke

2019. december 7.|

Elsőként vezetett be hároméves munkaidőkeretet az egyik pécsi vállalat a Vasas Szakszervezetek hozzájárulásával. A képviselet egy éve még lázított és demonstrációkat szervezett a túlóraszabályok megváltoztatása ellen, ma ugyanakkor már a munkaerő megtartásának eszközeként említik.

A munkaügyek magasabb, törvényszéki szintre kerülnek – Az Igazságügyi Minisztérium tájékoztatója.

2019. december 3.|

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) 2019. november 21-én blog formában közzétett téves következtetéseire reagál az Igazságügyi Minisztérium. A médiában visszhangot kiváltó aggodalmak szerint a kormányzat a bírósági rendszer tavaszi átalakításával a munkavállalók munkaügyi bírósághoz fordulásának elbátortalanítására, egyesek szerint ellehetetlenítésére törekszik. A MASZSZ aggodalmai alaptalanok.

Drasztikus változás a munkaügyi ellenőrzéseknél – hadüzenet a zsebbe fizetőknek

2019. december 3.|

A kormányzat jövőre kötelezővé tenné a feketemunka bírságolását, igen magas büntetési összegek mellett - derül ki egy friss törvénytervezetből. Irányváltás, hogy vélhetően megértették: az ilyen típusú jogsértések jellemzően a kkv-knál fordulnak elő és az elmúlt években elnézett kihágásokat a továbbiakban nem kívánják eltűrni. Egyebek közt szigorítanák még a munkaerő-kölcsönzésre vonatkozó szabályokat is.

Szellemi Honvédő díjat kapott a Munkástanácsok Országos Szövetsége

2019. december 2.|

Németh Miklós Attila újságíró, a Munkástanácsok Országos Szövetsége és annak elnöke, Palkovics Imre, Petán Péter, A Magyar Hírlap főszerkesztője és Földi-Kovács Andrea, a HírTv műsorvezetője kapta a 2019-ben kiemelkedő teljesítményt nyújtó civil aktivistáknak járó Szellemi Honvédő Díjat a CÖF, valamint a szervezet jogi keretét biztosító Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumának döntése alapján.