Legfrissebb hírek

Legfrissebb hírek2019-06-12T21:22:15+02:00

A Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete kéri a pénzügyőrök számára a tíz nap pótszabadságot

2021. június 17.|

A Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete (VPDSZ) levélben fordult Orbán Viktorhoz, melyben felhívja a miniszterelnök figyelmét arra, hogy a vám- és pénzügyőrök sérelmezik, miszerint a 2021. június 10-én a Magyar Közlönyben megjelent rendeletben nem szerepelnek azon közszolgálati dolgozók között, akik a járvány elleni védekezésben való részvételük miatt részesülnek a plusz tíz nap pótszabadságban.

Óriási csapást mér az árrobbanás a legszegényebb magyarokra

2021. június 7.|

Az infláció emelkedése a következő hónapokban teljesen elviszi a minimálbér és a garantált bérminimum idei, 4%-os emelését, vagyis az idei lehet az első év hosszú idő után, amikor stagnál, vagy akár csökkenhet is a legkisebb bérek vásárlóereje.

Ha a kormány engedi, megegyeznek a MÁV-nál

2021. május 27.|

Megállapodás közelébe jutottak a MÁV-csoport vezetői és a cégeknél működő szakszervezetek a szerdai egyeztetésen. Aláírt megállapodás azonban még nincs a dolgozók idei béremeléséről.

Vállalatonként lefolytatandó bértárgyalást javasol a kormány a köztulajdonú cégeknél

2021. május 26.|

Fónagy János államtitkár az állami tulajdonú vállalatok béremeléséről szóló tárgyalásán azt javasolta, hogy vállalatonként folytassák le a bértárgyalást, mert a válság eltérően érintette az egyes vállalatokat. Fónagy elmondta, az állami vállalatoknál dolgozó 150 ezer ember munkahelye "egy pillanatig sem volt veszélyben"

Életveszélyes a túlóra, de egyáltalán nem tilos

2021. május 26.|

A Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke szerint Magyarországon a munkaerő-elvándorlás miatt újra munkaerőhiány alakulhat ki, és a túlórák száma is növekedhet. Ez pedig a munkavégzés hatékonyságát is csökkentheti.

A rendvédelmi dolgozók 70%-a felmondana 2021/05/25

2021. május 25.|

A Belügyminisztériumban működő szakszervezetek által kezdeményezett elégedettségi felmérés eredményei szerint a belügyi és rendvédelmi dolgozók 70 százaléka fontolgatja, hogy pályát módosít.

Tisztelt HTFSZ Tagság, Tűzoltó Bajtársak!

2021. május 25.|

A Honvédelem Napja alkalmából, Orbán Viktor Miniszterelnök Úr köszöntőjét nézve és hallgatva, felrémlett a Tűzoltók Napja- Flórián napi megemlékezés is, persze nem az idei, mert nem volt.