Legfrissebb hírek

Legfrissebb hírek2019-06-12T21:22:15+02:00

Laudáció

2021. április 13.|

büszkén tudatja a Munkástanácsok tagságával és a szervezet életét figyelemmel kísérőkkel, hogy Dr. Szabó Imre Szilárd sikeresen védte meg doktori disszertációját, amelynek témájául „A szakszervezetek jogállása a hazai jogrendszerben” címet adta.

Tájékoztató a munkavállaló koronavírus elleni védettsége tényének munkáltató általi megismerhetőségéről

2021. április 6.|

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (a továbbiakban: Hatóság) számos megkeresés érkezett mind a köz-, mind pedig a magánszférába tartozó szervezetektől mint foglalkoztatóktól annak kapcsán, hogy jogosultak-e kezelni (megismerni, nyilvántartani) a foglalkoztatottak új típusú koronavírus

A magyar bérköltség a harmadik legalacsonyabb az EU-ban

2021. április 2.|

Több mint 40 eurónyi a különbség az átlagos órabérköltségben aközött az uniós ország között, ahol ez a legmagasabb, illetve ahol a legalacsonyabb volt – derül ki az Eurostat legfrissebb, 2020-ra vonatkozó adataiból.

FESZ: Levelet írtunk Prof. Dr. Horváth Ildikónak a Szolgálati elismerésekről

2021. március 25.|

Kérjük Államtitkár Asszony segítségét abban, hogy senki ne kerüljön anyagi hátrányba a jogszabályok változása miatt. Ennek egyik megoldási módja lehet, ha azoknak, akiknek a jogszabályváltozás miatt megnőtt a szolgálati ideje és ezért túljutottak az elismerésre jogot adó 25, 30 vagy 40 éven a számítási módok változása folytán

Nem okoz fennakadást a közszolgáltatásokban a harmadik hullám

2021. március 25.|

A járvány gyors terjedése ellenére nem tapasztalható fennakadás a közszolgáltatásokban, és a versenyszférában sem jellemző a megbetegedések miatti leállás. A sok emberrel érintkező munkavállalók mielőbb hozzá szeretnének jutni a vakcinához.