Ágazati hírek2019-06-12T21:35:14+02:00

Kevés a rendőr, nehéz kiadni a jutalom pótszabadságokat

2021. augusztus 25.|

A kormány ígérete ellenére sem jár minden rendőrnek a 10 nap pótszabadság. Az ORFK összesítése szerint a teljes állomány fele nem kap plusz szabadnapot. Ráadásul, aki kap, az is csak papíron, idén ugyanis – az ATV Híradónak nyilatkozó szakszervezeti vezetők szerint – szinte lehetetlen kiadni a szabadnapokat.

A boltokban is az oltást támogatják

2021. augusztus 24.|

Kiállnak az oltások felvételét ösztönző lakossági kampány küldetése mellett a kiskereskedelem munkavállalói, akik a mindennapi bolti fogyasztás során számtalanszor tapasztalhatták a járványügyi intézkedések miatti feszült helyzeteket. A szakszervezet szerint mielőbb fel kell venni a vakcinákat, hogy később ne kelljen mindenkinek újabb korlátozások között élnie.

A KDSZSZ álláspontja a konzultációhoz

2021. augusztus 12.|

A Volánbusz Zrt. véleménye szerint az Mt. 143. § (4) bekezdése szerinti bérpótlék a társaság munkavállalóit nem illeti meg, amely alapján a munkaidő-beosztás szerinti heti pihenőnapra (heti pihenőidőre) elrendelt rendkívüli munkaidőben történő munkavégzés esetén száz százalék bérpótlék jár

A munkavállalókban tudatosulni kell, hogy saját érdekükben van tennivalójuk

2021. július 7.|

Szakszervezeti, ennélfogva munkavállalói optikán keresztül egyáltalán nem volt egy sikertörténet a mostani 3 éves bérmegállapodás. Részben végtelenül belterjes volt az egész tárgyalási folyamat (ha egyáltalán beszélhetünk folyamatról), részben a gazdasági és a járványügyi körülmények tudatában is voltak komolyabb várakozások.

Vissza az elejére!