Ágazati hírek

Ágazati hírek2019-06-12T21:35:14+02:00

Óriási az érdeklődés az ingyenes nyaralásra

2020. július 6.|

Az első pillanattól sokan jelentkeznek az ingyenes tatai nyaralásra, amely kifejezi a megbecsülést a bolti alkalmazottak veszélyhelyzetben tanúsított munkája iránt – mondta szombaton megkeresésünkre a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke.

Nem volt cél az utazási kedvezmény megvonása

2020. július 6.|

Tájékoztatlak Benneteket, hogy a Munkástanácsok Országos Szövetségének tagszervezete a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete megkereséssel élt, mely a költségvetési szférában dolgozó munkavállalók utazási kedvezmények megszűnésével kapcsolatos tárgykörben íródott. 

Lehet-e szeretni cégünket, ha bíráljuk is?

2020. július 3.|

Megvalósulhat-e az érzelmi és intellektuális azonosulás egy munkahellyel, ha rámutatunk visszahúzó jelenségeire, ha innováció és kreativitás jegyében a jobbítás szándékával fogalmazunk meg kritikát?

A Magyar Mozgóképkészítők Szakszervezetének képviselőivel tárgyalt a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára

2020. június 17.|

Hivatalában fogadta Szalay-Bobrovniczky Vince a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a konföderációhoz tartozó Magyar Mozgóképkészítők Szakszervezetének képviselőit (Palkovics Imre, Rónay Ferenc elnököket és dr. Szabó Imre Szilárd munkajogi szakjogászt).

A KDSZSZ jelzései után a VOLÁNBUSZ Zrt. korrigálja az egyes területeken jelentkező jogsértő vezénylési gyakorlatot!

2020. június 16.|

Mint ismert, a KDSZSZ képviselői több körben konzultáltak a munkáltatóval, jelezve, hogy birtokába kerültek olyan szabálytalan vezénylések, melyeken nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy pontosan mikor jelöli ki a munkáltató a heti pihenőnapokat vagy éppen az egyenlőtlen munkaidő-beosztás szerinti szabadnapot.

Örökzöld : MÁV-VOLÁN összevonás

2020. május 29.|

Mára már örökzöld témává nemesedett a MÁV-VOLÁN összevonás kérdése. A téma már az MSZP kurzus alatt is felvetődött, ám 2012 elején robbant be. Ekkor tárgyalások kezdődtek a szaktárca és a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége között a közös irányítás alá szervezés kérdéseiről.

A megállapodás célja a munkahelyek megőrzése!

2020. május 28.|

Május 25-én megállapodás született a Szegedi Közlekedési Társaság és a vállalatnál képviselettel rendelkező szakszervezetek, így a kollektív szerződéskötő Szegedi Közlekedési Kft. Munkástanácsa között. A koronavírus-helyzet kiemelten érzékenyen érinti az önkormányzati tulajdonú közlekedési cégeket, ami rendkívüli intézkedéseket kíván.