Ágazati hírek

Ágazati hírek 2018-06-12T11:46:44+00:00

Gomba módjára szaporodnak az új HTFSZ alapszervezetek

2018. szeptember 13.|

Egy örömteli folyamatról számolok be nektek. Az elmúlt hetekben több parancsnokságon új HTFSZ alapszervezetek alakultak. Többen megkerestek az elmúlt hónapokban, hogy milyen lehetőségek lennének arra hogy, újra alapítsanak valamilyen formában szakszervezeti egységet.

Nélkülözhetetlen az egészségtudatosság ösztönzése

2018. szeptember 12.|

Az átalakuló munkaerőpiac miatt nagyobb terheltséggel kell szembenézniük a dolgozóknak, és egyre több szekértő hangsúlyozza a munkavállalók egészségmegőrzésének fontosságát. Ugyanakkor ehhez nem csak a munkaadónak, de a munkavállalónak is hozzá kell járulnia.

Maradjon fenn a tűzoltók túlórájának kifizetése!

2018. augusztus 28.|

A szolgálati törvény módosítását kéri a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete a Belügyminisztériumtól. Ez az a jogszabály, ami alapján 2019. január 1. után már csak szabadnapban válthatnák meg túlóráikat a tűzoltók. Eddig a túlórákat mindenkinek kifizették, a szakszervezet szerint azonban ha ez a gyakorlat megszűnik, az a létszámhiány miatt a lakosság biztonságának rovására menne.

ZVDDSZ: Jármű-modernizáció nélkül versenyhátrányba kerülnek a Volánok

2018. augusztus 15.|

A Zala Volán Dolgozóinak Demokratikus Szakszervezete (ZVDDSZ) szerint, amennyiben nem folytatódóik a jármű-modernizációs program, nem lesznek versenyképesek a piacnyitáskor a Közlekedési Központok. 2010-ben a buszgyártással már korábban is kacérkodó magyar vállalkozások bejelentették, hogy újjáélesztik a magyar buszgyártást, és klaszterbe tömörültek.

Közlekedési Munkástanácsok: a cafetéria társadalompolitikai szerepe megkerülhetetlen

2018. július 26.|

A Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ) elfogadhatatlannak tartja a cafetéria-rendszer jelenlegi átszabását. Különösképpen elszomorítónak tartják, hogy mindennemű egyeztetés nélkül fogadták el. A Szövetség szerint az intézkedés elsősorban az alsóbb bérezésű rétegeket sújtja, mivel az általuk választott cafeteria-elemek adómentesek, vagy kedvezményes adózásúak és népszerűek.

Üdülés Kehidakustányban

2018. július 9.|

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete szeretettel várja a  Munkástanácsok Országos Szövetsége tagszervezeteinek tagjait Kehidakustányba, ahol a tagok kedvezménnyel vehetik igénybe a szakszervezeti üdülő apartmanjait.