Ágazati hírek

Ágazati hírek2019-06-12T21:35:14+02:00

A munkavállalókban tudatosulni kell, hogy saját érdekükben van tennivalójuk

2021. július 7.|

Szakszervezeti, ennélfogva munkavállalói optikán keresztül egyáltalán nem volt egy sikertörténet a mostani 3 éves bérmegállapodás. Részben végtelenül belterjes volt az egész tárgyalási folyamat (ha egyáltalán beszélhetünk folyamatról), részben a gazdasági és a járványügyi körülmények tudatában is voltak komolyabb várakozások.

A szakdolgozók több mint fele készül elhagyni az egészségügyet

2021. június 22.|

A szakdolgozók több mint fele távozni készül az egészségügyből – derül ki a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) frissen lezárt felméréséből, amiről a Népszava számolt be. A cikk szerint a mintegy 1200 válaszadó nyolc százaléka a nyugdíjazását, míg további 48 százaléka a felmondását tervezi, amint megszűnik a felmondási tilalom.

Ha a kormány engedi, megegyeznek a MÁV-nál

2021. május 27.|

Megállapodás közelébe jutottak a MÁV-csoport vezetői és a cégeknél működő szakszervezetek a szerdai egyeztetésen. Aláírt megállapodás azonban még nincs a dolgozók idei béremeléséről.

A rendvédelmi dolgozók 70%-a felmondana 2021/05/25

2021. május 25.|

A Belügyminisztériumban működő szakszervezetek által kezdeményezett elégedettségi felmérés eredményei szerint a belügyi és rendvédelmi dolgozók 70 százaléka fontolgatja, hogy pályát módosít.

Tisztelt HTFSZ Tagság, Tűzoltó Bajtársak!

2021. május 25.|

A Honvédelem Napja alkalmából, Orbán Viktor Miniszterelnök Úr köszöntőjét nézve és hallgatva, felrémlett a Tűzoltók Napja- Flórián napi megemlékezés is, persze nem az idei, mert nem volt.