Ágazati hírek

Ágazati hírek2019-06-12T21:35:14+02:00

FRSZ: Újabb “munkáltatói trükk” vérzett el a bíróság előtt!

2020. szeptember 3.|

Kollégánk egy budapesti kerület rendőrkapitányságán technikusi beosztásba van kinevezve, de havonta rendszeresen más kerületi rendőrkapitányság illetékességi területén is végzi utasításra a szolgálati feladatait (régiós szolgálat), így ellátja az adott bűnügyi helyszín helyszínelését.

Nem háríthat a boltos, ha nincs maszk az alkalmazottján

2020. szeptember 3.|

Egyre több helyen ellenőrzik a kötelező maszkviselés betartását, nem csupán a tömegközlekedésben, hanem a zárt terű boltokban is. Érvényesül a tömeghatás: a láncok üzleteiben, plázákban gyarapodik azok száma, akik felveszik a védőfelszerelést, de legalábbis a kezük ügyében van, ha használniuk kell.

Lezárultak a bértárgyalások a Postánál

2020. augusztus 6.|

A mai napon lezárultak az idei évi postai bértárgyalások. A fő követelésünk, a munkáltató által kezdetekben ajánlott kizárólag egyszeri kifizetés helyett az alapbérfejlesztés is megvalósult.

Bérharc a Postánál

2020. augusztus 5.|

A hétfői (2020. augusztus 3-i) tárgyalási napon a munkáltató elmozdult az eddigi merev álláspontjáról és immár kormányzati felhatalmazással végre alapbérfejlesztésre is tett ajánlatot, amit azonban a jelenlegi formájában nem fogadtunk el.

Postás demonstráció

2020. július 16.|

2020. július 18-án demonstrációt tartanak a postás szakszervezetek Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter irodája előtt. A négy postás szakszervezet a postások megbecsüléséért, és az idei bérfejlesztésért vonul a Vám utca 5-7 elé. 

KDSZSZ: széleskörű szakmai egyeztetésre van szükség

2020. július 15.|

Előremutatónak tartja a Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége (KDSZSZ) a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter bejelentését, amely szerint szerdától a Volánbusz Zrt. tulajdonosi joggyakorlója a MÁV Zrt. - közölte Szabó Imre Szilárd, a szövetség társelnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.