Ágazati hírek

Ágazati hírek2019-06-12T21:35:14+02:00

Megállapodások a KDSZSZ aláírása nélkül

2020. november 13.|

A napokban a Volánbusz Zrt.-nél a szociális partnerek között két megállapodás is született. Egyik, a szociális hozzájárulási adó (SZOCHO) csökkentéséből adódó megtakarítás kifizetése, a másik, a műszaki fizikai állomány bérrendszerének átalakítása.

FESZ: Szakszervezetek kérései a Miniszterek felé

2020. november 9.|

Az Összefogás az Egészségügyért megállapodásban résztvevő szakszervezeteket növekvő aggodalommal töltik el a koronavírus járvány érintettjeivel az egészségügyben dolgozó munkavállalóktól érkező riasztó hírek. Mindezek miatt kérjük sürgős intézkedésüket a mellékelt levélben foglaltakat illetően. 

VPDSZ: Átszervezés, jogviszony módosítása

2020. november 6.|

Tisztelt Tisztségviselők, Kedves Tagjaink! Jogászaink elkészítették a jelenlegi változásokra vonatkozó tájékoztatást, melyet ismételten tagjaink részére megküldök. Tisztelettel, Holecz Gábor elnök

Három közlekedési szakszervezet egymással koalíciót alakít

2020. október 30.|

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete SZOLIDARITÁS (VDSZSZ), a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) és a Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége (KDSZSZ) a MÁV Zrt. vállalatcsoport szintű érdekegyeztetési rendszerében, szövetségesként kívánja képviselni szakszervezeti tagjait.

Szakszervezeti csatazaj a Volánbusz Zrt.-nél

2020. október 19.|

Egy korábbi írásomban azt vizionalizáltam, hogy a Volánbusz Zrt.-nél folyó szakszervezeti munka előbb-utóbb Muppet-show jelleget ölt. Nos: ez már nem vízió, ez már a valóság. A KDSZSZ honlapján a Szövetség elnöke arról informál, hogy a cégvezetés ugyanazon témákban külön-külön konzultál a KDSZSZ-szel és a KKSZ-szel.

Szakszervezeti átrendeződés a Volánbusznál

2020. szeptember 30.|

Hajlok ezen megállapítás elfogadására, annyi kiegészítéssel, hogy szerintem ebben a viszonyrendszerben egy-két kisebb független szakszervezetnek is helye lehet. Az események sodrában azonban számos kérdésnek mielőbb tisztázódnia kellene. Ilyen például, hogy az erősödő SZAKSZ a jövőjét a KDSZSZ-en belül, vagy esetleg önálló szervezetként kívánja meghatározni.