Ágazati hírek2019-06-12T21:35:14+02:00

KDSZSZ: Megint csúsztat a Volánbusz

2022. június 20.|

A Volánbusz nem nevezi nevén azt a döntését, amit tervez megvalósítani, vagyis egy tucatnyi műszaki telephelyén megszünteti az autóbuszok karbantartását, javítását.

Lakásbizottsági ülés volt az OKF-en

2022. június 15.|

2022. június 14-én került megtartásra a soron következő lakásbizottsági ülés az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon, melyen a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetét én Andics Gábor általános alelnök képviseltem.

Komoly leszerelési hullámra számítanak a rendőröknél

2022. június 3.|

Levélben fordult a belügyminiszterhez a Független Rendőrszakszervezet (FRSZ). Pongó Géza, az FRSZ főtitkára az Index megkeresésére elmondta: a tárcavezetőtől a munkakörülmények javítását és a létszámhiányból fakadó problémák megoldását kérték, úgy véli, hogy utóbbi a leszerelési tilalom véget értével minden eddiginél égetőbb kérdés.

Pongó Géza: több ezer rendőr hagyhatja el a testületet

2022. június 2.|

Mostantól szabad a pálya mindenkinek, de az FRSZ nyilván abban érdekelt, hogy a rendőr kollégák a pályán maradjanak, azaz ne hagyják el a rendőrséget – mondta az Alfahír érdeklődésére Pongó Géza főtitkár annak kapcsán, hogy június elsejétől megszűnik a rendvédelmi dolgozók leszerelési tilalma.

KDFSZ: Elviselhető költség az árstop

2022. május 21.|

Nem reagálhatnak az élelmiszer-kereskedők további áremelésekkel az árstop esetleges meghosszabbítására, mert azzal versenyhátrányba kerülnének. A cégek nyitottak a kormánnyal való szakmai egyeztetésekre.

A szakszervezet képviseleti jogosultságának feltételei egy friss Kúriai döntés fényében

2022. május 7.|

A 2022. évben számos olyan jogeset kavarta fel a kollektív munkajogi szabályozással és gyakorlattal kapcsolatos „állóvizet”, amelyek közül több, a versenyszféra területén született bírósági döntés mélyebb jogdogmatikai és jogpolitikai összefüggéssel is bír. Ezek közé tartozik a Kúria döntése a szakszervezeti képviseleti jogosultság feltételeiről.

Vissza az elejére!