Nemzetközi hírek2019-06-12T21:22:56+02:00

A jövő Európája

2021. május 18.|

A 2020. január 22-én kiadott Közleményben indította el az Európai Bizottság a Jövő Európája elnevezésű Konferenciát: „Az Európai Unió demokratikus, határokon átívelő rendszere egyedülálló, és 500 millió embert foglal magában.

Lassan szűkül a nemek közötti bérszakadék

2020. október 5.|

Az Európai Szakszervezeti Konföderáció nyomatékosan felszólítja az Uniót, hogy mielőbb fogadjon el törvényt az egyenlő munkáért egyenlő bért elv megvalósításának előmozdítására.

Az EGSZB a fehéroroszok mellett áll a demokráciáért, a jogállamiságért és az alapvető jogokért folytatott bátor küzdelmükben

2020. szeptember 17.|

Az EGSZB határozottan elítéli, hogy Fehéroroszországban az elnökválasztások óta – amelyek nem voltak sem szabadok, sem tisztességesek – folyamatosan megsértik az emberi jogokat és a jogállamiságot. A békés tüntetők, különösen nők és fiatalok ellen széles körben alkalmazott brutalitás és kínzás, valamint a folyamatos, önkényes és meg nem indokolt letartóztatások és fogva tartások nem maradhatnak büntetlenül.

A férfiak és nők egyenlő díjazása elvének az átláthatóság révén történő megerősítéséről szóló EU Ajánlás (2014/124/EU)

2020. augusztus 28.|

A férfiak és nők egyenlő díjazása elvének az átláthatóság révén történő megerősítéséről szóló Ajánlást 2014 március 7-én fogadta el az EU. Az Ajánlás jogilag nem kötelező érvényű dokumentum, annak végrehajtása ezért elsősorban politikai válaszokat igényel a tagállamoktól, olyan eszközök elfogadását, amelyek a díjazások átláthatóságát segítik elő.

A postai szolgáltatások fenntartásáért

2020. június 16.|

2020. május 25-én a LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke levelet küldött Ursula von der Leyen-nek, az Európai Bizottság elnökének, amelyben a postai szolgáltatásokra vonatkozó irányelv módosítását kezdeményezik.  

Vissza az elejére!