A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ), együttműködésben a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE ÁJK) Munkajogi és Szociális Jogi Tanszékének kutatóival, partnere az „Irel- Smarter Industrial relations to address new technological challenges in the world of work” című nemzetközi kutatási konzorciumnak.

(VS/2019/0081 “ (March 2019 to February 2022), co-funded by the European Commission, DG EMPL, under the Budget Heading 04.03.01.08 Improving expertise in the field of industrial relations).

A projekt többek között a platform-munka, a távmunka („remote work”) és az Ipar 4.0 kihívásait vizsgálja összehasonlító jogi és munkaügyi kapcsolati kontextusban (Bulgária, Dánia, Észtország, Németország, Magyarország, Olaszország és Lengyelország tekintetében).

 

IKT-vel támogatott táv- és mobil munka

2021. május
_________________
Nemzeti jelentés Németországról
Szerzők:
Rüdiger Krause
Jonas Walter Kühn

Mivel sok munkavállaló rugalmas időbeosztással a nappaliba és a konyhaasztal mellé költözött, a COVID pandémia legsúlyosabb és igen ambivalens módon értékelt öröksége a munkaszervezéssel kapcsolatban valószínűleg az IKT által támogatott távmunka és a mobil munkavégzés térhódítása lesz. Ami korábban egzotikusnak tűnt és csak a vezetőkre korlátozódott, fokozatosan széles körben elterjedt jelenséggé kezd válni a munka világában, mióta a “Green Desking” (szó szerint) divatba jött…

Nemzeti jelentés Németországról