Folytatódnak a JOGpontok projektek a GINOP-5.3.3-18-as konstrukció keretében

Részletesen a JOGpontok menüpont alatt olvashatnak a projektről.

2019.05.02-tól útjára indul a JOGpontok projektek, a teljesen ingyenes és anonim jogi segítségnyújtás. A projekt a GINOP-5.3.3-15 konstrukció folytatásaként két pilléren valósul meg: különböző platformokon biztosít minden állampolgár számára ingyenes jogsegélyt – a szolgáltatások várhatóan október 1-jén indulnak –, valamint az előző konstrukció során kidolgozott MTVSZ (Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat) is folytatja működését.

Az országos összefogás keretében lehetőség nyílik a konvergencia régiókban személyesen, telefonon keresztül, e-mailben, online/chates formában is segítséget kérni. Az ügyfelek munkajoggal, cégjoggal, társadalombiztosítással és adójoggal kapcsolatban fordulhatnak a JOGpontokhoz, valamint tájékoztató tanácsadást, személyre szabott tanácsadást, iratszerkesztési segítséget vehetnek majd igénybe.

A Dél-Dunántúli és Nyugat-Dunántúli régióban a projektet a Munkástanácsok Országos Szövetsége gesztorálja, továbbá részt vesz a Dél-Alföldi, Észak-Magyarországi, Közép-Dunántúli és Észak-Alföldi régóban megvalósuló projektekben is.

Jogpontok

Lezárult a JOGpontok szolgáltatás ezen szakasza. A regionális és összehangolt JOGpontok projektek ingyenes jogi segítséget nyújtottak a munka világában és európai uniós támogatással valósultak meg. A szolgáltatás 2016. július 1-én indult és az eredeti tervektől eltérően június 30. helyett, meghosszabbítva, 2019. szeptember 30-ig – nyújtott jogi segítséget.

Jogsegélyszolgálat területei a következők voltak: munkajog, cégjog, TB, adójog

A szolgáltatás igénybevételének módjáról az egyes jogsegélyformák alatt (személyes ügyfélfogadás, telefonos jogsegély, jogsegély e-mailen, online jogsegély, JogÁsz napok) tájékozódhat.

A személyes ügyfélfogadás a jogi segítség legteljesebb, legnépszerűbb formája volt. Szakképzett jogászok az ország területén összesen 136 településen személyre szabott tanácsadással és jogi felvilágosítással, iratmintákkal segítették az érdeklődőket a jogi problémákban!

A rendszer része továbbá az Alternatív Vitarendezési Szolgálat is, amely 2016. november 1-től 2019. június 30-ig működött ebben a konstrukcióban, most pedig egy új konstrukcióban érhető el. Egyik feladata, hogy segítse a kollektív érdekviták szereplőit, valamint, hogy még a viták kialakítása előtt támogassa a felek kommunikációját. (Alternatív vitarendezés)

A jogsegély-szolgáltatás teljesen díjtalan és anonim! Önt semmiféle rejtett költség nem terheli, személyes adatait nem kérjük el, így semmilyen PR, reklám megkeresés nem fogja érni a szolgáltatás igénybevételét követően sem.

A projekteket működtető országos munkáltatói érdekképviseletek és szakszervezetek – ÁFEOSZ-COOP Szövetség, IPOSZ, OKISZ, KISOSZ, Munkástanácsok Országos Szövetsége, ÉSZT  Szakszervezet voltak,–gyakorlott jogászokkal dolgozó rendszert állítottak fel, amelyben több formában volt igénybe vehető a szolgáltatás, így személyesen vagy akár elektronikusan is kaphattak segítséget jogi kérdésben, problémája kezelésében. Munkajogi viták elrendezésében pedig az Alternatív Vitarendezési Szolgálat volt igénybe vehető a projektek keretében.

Bővebb információ: www.jogpontok.hu