Saját híreink2019-06-12T21:23:30+02:00

A MÁV-VOLÁN csoport közleménye a bértárgyalásokról

2022. január 18.|

A MÁV-Volán-csoport érdekegyeztető tanácsa ülésén a munkáltató és a MÁV-Volán-csoport kollektív szerződést kötő szakszervezetei megállapították, hogy a hároméves bérmegállapodásban foglaltak a tavalyi év során teljesültek.

Évkezdés a szakszervezeti konföderációk vezetőivel

2022. január 11.|

Évértékelő, a szakszervezeti konföderációk helye, szerepe a munka világában és jövőjük. A stúdióban a versenyszférát képviselő konföderációk elnökei.  A Klubrádió Szolidaritás című műsora ITT hallgatható meg.

Megizzaszthatják a cégeket az idei béremelések

2022. január 5.|

Nyolc százaléktól 17-18 százalékig terjedő emelést tartalmaznak az idei évre megkötött bérmegállapodások – erről számoltak be a VG-nek a legnagyobb hazai szakszervezeti szövetségek. Várhatóan az alsó kereseti sávokban lehet a legnagyobb a növekedés.

Eljött a 200 ezer forintos minimálbér éve, de mennyi a nettója?

2022. január 4.|

Január elsején életbe lépett kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról szóló, december közepén kihirdetett rendelet. A rendelet szerint a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított alapbér kötelező legkisebb összege (minimálbér) 2022-ben, havibér alkalmazása esetén 200 ezer forint.

Vissza az elejére!