Saját híreink2019-06-12T21:23:30+02:00

A Munkástanácsok álláspontja a minimálbér-rendszer átalakításáról és a jövő évi mértékekről

2024. július 25.|

A kötelező legkisebb munkabér és a garantált bérminimum megfelelőségére vonatkozó értékeléshez használt, általunk javasolt indikatív referenciaérték, amelynek elérésére a kötelező legkisebb munkabér és a garantált bérminimum összegének megállapításakor törekedni kell, javaslatunk szerint a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett legfrissebb bruttó átlagbér 50 százaléka kell, hogy legyen.

Ismét többéves megállapodás jöhet a minimálbérekről

2024. július 19.|

Lezajlottak az első egyeztetések a munkaadók és a szakszervezetek között. A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának mai ülésén először tárgyaltak a jövő évi minimálbérről. Az idei tárgyalássorozat a korábbiaknál is nagyobb horderejű döntéseket vetít előre, ugyanis november 15-ig kész terveket kell letenniük az asztalra az uniós minimálbérről szóló irányelv hazai gyakorlatba való átültetésével együtt.

Beszámoló az ILO tisztességes munkával és a gondozási gazdasággal foglalkozó szakbizottság munkájáról

2024. június 27.|

Az Európai Parlament 2022. július 5-i állásfoglalása a gondozással kapcsolatos közös európai fellépés felé történő elmozdulásról [2021/2253(INI)] kiemeli, hogy a tartós ápolás-gondozás 80%-át be nem jelentett, túlnyomórészt női gondozók végzik, tisztességes munkakörülmények biztosítása, legtöbbször fizetés és megfelelő támogatás nélkül, ami a gondozást rendkívül „nemi vonatkozású kérdéssé teszi”.

Vissza az elejére!