Saját híreink

Saját híreink2018-05-21T17:30:16+00:00

Megkezdődtek a minimálbér tárgyalások

2018. november 14.|

A hatéves bérmegállapodásban 2019-re már nincs meghatározott érték a minimálbérre, ezért megkezdték erről az egyeztetéseket – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az M1 aktuális csatornának kedden, a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának ülése után.

Képernyős munkahelyek ergonómiája, biztonsága

2018. november 6.|

Amikor képernyős munkahelyekről beszélünk, sokan általában csak az asztali számítógépek monitorára, kijelzőjére gondolnak. Azonban ilyen képernyős munkahelynek minősül az a munkahely is, ahol valamilyen munkafolyamatot szükséges folyamatosan vagy rendszeresen monitoron követni, ellenőrizni.

Kiállás a béren kívüli juttatások adóváltozásaiból származó munkavállalói veszteségek megakadályozása érdekében

2018. október 30.|

Mint ismert a Munkástanácsok a többi társkonföderációval teljes egyetértésben kiáll a béren kívüli juttatások adóváltozásaiból származó munkavállalói veszteségek megakadályozása érdekében. Ezért kezdeményeztük a VKF keretében a szakszervezeti oldal teljes egyetértése mellett a téma újratárgyalását a partnerekkel az őszi bértárgyalások keretei között. 

Támogató nyilatkozat a kereskedelmi dolgozók védelmében

2018. október 30.|

A Munkástanácsok Országos Szövetsége támogatja a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) követeléseit a vasárnapi munkavégzés visszaszorításával kapcsolatban, a kereskedelmi dolgozók, illetve családjaik védelmében.

Fejet hajtunk az ’56-os hősök előtt

2018. október 23.|

Pécsen a megemlékezés 10 órakor a Színház téren a Munkástanácsok emlékművénél vette kezdetét, ahol beszédet mondott Perényi József, a Mecseki Munkástanácsok Szövetségének elnöke. A városi ünnepi megemlékezés 11 órakor az 1956-os mártíremlékműnél, a 48-as téren lesz. Itt beszédet mond Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora, és Barkóczi Csaba, a Kosztolányi Dezső Céltársulás elnöke. A rendezvényen jelen lesz és koszorút helyez el Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

Minden nap mélyre kell ásni az időben, hogy a múlt a Magyar Munkásoknak megmutassa a jövőt.”

2018. október 20.|

November 25-én egy éjszakai tárgyaláson felugrott Kádár az asztaltól és azt kiáltotta az arcomba: Én ezt nem bírom tovább! Vagyis nem bírta azt a terhelést, ami a követeléseinkkel okoztunk. Én azonban nem engedtem. Nyugodtan válaszoltam: Ezt mind a kettőnknek bírnia kell, az ország problémái elől nem lehet kitérni. Számtalan ilyen jelenet zajlott le, de ezt követően egyre inkább érezni lehetett, hogy nem kell nekik a Rácz Sándor-féle munkástanács. December 6-án összeült a Központi Munkástanács és memorandumot fogalmazott, ezt én vittem be a parlamentbe. Ám ezen a napon a kommunisták vörös zászlós tüntetést szerveztek Budapest utcáin. Ez volt a Nyugati pályaudvari véres összecsapás, ahol Horn Gyula pufajkásként állítólag részt vett. Az angyalföldi melósok leszálltak a villamosról és önként verték szét a vörös zászlókkal vonuló vérgőzös kommunistákat. Ekkor dördültek el a lövések, sokan megsebesültek, néhányan meghaltak. Én éppen bent voltam a parlamentben, de a véres események miatt menekülnöm kellett az Országházból, mert a Kádárhoz rohanó pufajkások között lincshangulat uralkodott el. Ez a szereplésünk végét jelentette.

A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a gumiipari ágazatban

2018. október 16.|

2017. szeptember elsején indult útjára A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a gumiipar ágazatban című pályázat. A projekt célja a munkahelyi egészségügy és munkabiztonság fejlesztése, a munkavállalók és munkáltatók célzott tájékoztatása, tudatosítása, illetve a munkakörülmények javítása. A projekt a dél-alföldi, az dél-dunántúli és az észak-alföldi régióban, három – a gumiipari ágazatban érintett – érdekképviseleti szervezet közreműködésével valósul meg – Magyar Iparszövetség (OKISZ), Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ), Magyar Gumiipari Szövetség (MAGUSZ).

A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a szállítási ágazatban

2018. október 16.|

2017. szeptember elsejétől útjára indul A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a szállítási ágazatban című pályázat. A projekt célja a munkahelyi egészségügy és munkabiztonság fejlesztése, a munkavállalók és munkáltatók célzott tájékoztatása, tudatosítása, illetve a munkakörülmények javítása.

Reális a negyven százalékos reálkereset-növekedés

2018. október 15.|

Korábban a minimálbér nem érte el a létminimum nettó összegét, ez az idei évre azonban megváltozott - jelentette ki Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.