Saját híreink

Saját híreink2019-06-12T21:23:30+02:00

Orbán: Németország pénzt keres az uniós tagságunkon

2020. november 30.|

Orbán Viktor egy nagy EU-s ellenfele, a német szociáldemokrata Martin Schulz a sajtó elnyomásával, antiszemitizmussal és haszonleséssel vádolta Magyarországot a Deutschlandfunk rádióban elhangzott nyilatkozatában.

Távol álltak egymástól a munkaadói és a munkavállalói oldal javaslatai a bértárgyaláson

2020. november 25.|

Távol álltak egymástól a munkaadói és a munkavállalói oldal javaslatai: míg előbbiek a jelenlegi bizonytalan helyzetben nem látnak rá reális esélyt, hogy január 1-től bért emeljenek, addig a szakszervezetek 10 százalék körüli minimálbér és garantált bérminimum emelésben gondolkodnak - derült ki a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumát követően kedden.

A kis cégek adókönnyítésével a minimálbér is jobban nőhet

2020. november 20.|

Figyelembe kell venni a minimálbér-tárgyalásokon a kis- és középvállalkozások jelentős adókönnyítéséről szóló terveket – mondta Palkovics Imre. A szakszervezeti vezető kiemelte: a munkaadói oldalnak is nagyobb nyitottságot kell mutatnia bérkérdésben, ha a kormány enged a cégek terheiből.

Home office és távmunka szabályok vészhelyzet idején

2020. november 13.|

A járványügyi intézkedések nyomán sok esetben az addig csak lehetőségként felmerülő otthoni munkavégzés napjainkban sok esetben szükségszerűséggé vált. Számos kutatás, felmérés próbálta/próbálja azt megközelíteni, hogy a foglalkoztatottak hány százalékát és milyen módon érintette/érinti az otthoni foglalkoztatás hazánkban ezekben a hónapokban.