Saját híreink2019-06-12T21:23:30+02:00

Csendben szigorította a kormány a vendégmunkás-szabályozást

2024. március 14.|

Nem verte nagydobra, de már márciustól szigorította a kormány a harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatását, kifejezetten az olyan esetekre vonatkozóan, amikor a munkaadó már meglévő magyar dolgozói állományát igyekezne kiváltani külföldiekkel.

Munkaerőpiaci ismeretek – újszerű megközelítésben

2024. március 12.|

A tankönyv a munkaerőpiaci alapismeretek tantárgy oktatásához készült. Célja olyan megalapozó ismeretek nyújtása, amely az esetleges későbbi munkajogi, szociális jogi, társadalombiztosítási jogi, emberi erőforrás menedzsment, munkaügyi kapcsolatok és egyéb rokon stúdiumokhoz kapcsolódik.

Az eltűnő kollektív szerződések és munkaügyi perek nyomában

2024. március 4.|

Nívós szakmai rendezvényre került sor a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A konferencia „témáját” a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Munkajogi Tanszéke a Friedrich Ebert Stiftung Budapesti Irodája támogatásával 2022. szeptember és 2023. június között folytatott két kutatása adta, a kollektív szerződéses lefedettség és a munkaügyi perek csökkenése témájában.

Jelentős növekedésben az ÉTMOSZ!

2024. március 1.|

Az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete (ÉTMOSZ) február 29. és március 1. között tartotta meg a szokásos éves küldöttgyűlését.

KSH- Kijöttek a kereseti adatok, 450 ezer fölött a nettó átlag

2024. február 22.|

2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655 600, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 451 300 forint volt. A bruttó átlagkereset 16,4, a nettó átlagkereset 16,3, a reálkereset pedig 10,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, jelentette a KSH.

Erőteljesebb védelmet a munkavállalók választott képviselőinek!

2024. február 20.|

A Munkástanácsok Országos Szövetsége az alábbi javaslatot juttatta el a Nemzetgazdasági Minisztérium részére. Célunk, hogy a szabályozás erőteljesebb védelmet adjon a munkavállalók választott képviselőinek, érdemben szankcionálva a jogellenes munkáltatói gyakorlatokat a munkajogi (jog)következményeken túlmenően is.

Jó irányba tett fontos lépések

2024. február 14.|

Üdvözöljük, hogy előremutató döntés született a pedagógusbérek kapcsán. Személyesen is megtapasztaltuk, hogy az elmúlt években a pedagógus lét komoly anyagi gondokat vont maga után, ami különösen a pedagógus házaspárokra, családfenntartókra volt igaz. Reméljük, hogy ezzel a döntéssel enyhülnek a kollégáink megélhetési nehézségei.

Vissza az elejére!