Saját híreink

Saját híreink2019-06-12T21:23:30+02:00

Tüntettek az egészségügyi szakdolgozók

2021. augusztus 1.|

Az egészségügyi szakdolgozók közalkalmazotti jogviszonyának visszaállításáért demonstráltak szombaton a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) szervezésében Budapesten, a Hősök terén.

Kormányrendelet a külföldi munkaerő magyarországi foglalkoztatásának megkönnyítéséről

2021. július 27.|

A Kormány 407/2021. (VII. 8.)   rendelete  a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi foglalkoztatásának megkönnyítéséről és kiterjesztéséről a  veszélyhelyzet ideje alatt, a külgazdasági és külügyminiszterre ruházta át  a  harmadik országbeli állampolgárok magyarországi foglalkoztatásáért viselt felelősséget.   

Új home office szabályok

2021. július 22.|

Ismét foglalkozott a jogalkotó az otthoni munka intézményével: a júliusban kihirdetett szabályok már konkrétabban szólnak a távmunka-home office mikéntjéről, a rezsiátalányról, munkavédelemről.

ILO: Átmeneti intézkedéseknél is fontos a szociális párbeszéd

2021. július 22.|

A LIGA Szakszervezetek, a Munkástanácsok, valamint a MASZSZ együttesen nyújtottak be panaszt a Nemzetközi Munkaügyi Szervezethez (ILO), melyben azt kifogásolták, hogy a koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet időtartama alatt a kormányzat több rendeletével - érdemi egyeztetések hiányában - korlátozta a munkavállalói, illetve szakszervezeti jogokat. 

Különleges Munkavállalói Résztulajdonosi Program

2021. július 7.|

A Különleges Munkavállalói Résztulajdonosi Program (KMRP) új, speciális tulajdonszerzési lehetőséget nyújt arra, hogy a részvénytársaság vagy korlátolt felelősségű társaság vagyonrészeit a társaság munkavállalói vagy tisztségviselői rugalmasabb keretek között megszerezzék. 

A hitelmoratórium hatása

2021. július 7.|

Fontos lehet hangsúlyozni, hogy aki nem tudja törleszteni a hitelét – például mert elveszítette az állását, csökkentették a fizetését, esetleg fizetés nélküli szabadságra küldték –, annak a törlesztési moratórium mindenképpen egy jó megoldás.

Hároméves bérmegállapodás a legnagyobb közszolgáltató vállalatoknál

2021. június 25.|

A kormány elfogadta a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter javaslatát a legnagyobb közszolgáltató állami vállalatok bérfejlesztésére. Eszerint 2021. július 1-től hároméves bérmegállapodás keretében összesen 15 százalékkal emelkedik az egyes állami tulajdonú vállalatoknál dolgozók bére.