Saját híreink

Saját híreink2018-05-21T17:30:16+02:00

Új szemlélet védi a dolgozót

2019. május 14.|

A munkabéke fenntartása mellett a munkáltatókkal kialakított bizalmon alapuló szociális párbeszéd megteremtésével képesek a szakszervezetek modern érdekvédelmet kínálni a dolgozóknak a XXI. században — mondta lapunknak Palkovics Imre. A Munkástanácsok elnöke kiemelte: a konföderáció a napokban együttműködést kötött azzal az olasz szervezettel, amely nemzetközileg alakítaná ki az új modellt.

Köszöntjük a tűzoltókat Szent Flórián napján!

2019. május 5.|

Szent Flóriánt évszázadok óta tisztelik a világ számos pontján, így volt ez valaha a magyaroknál is. 1999 óta a tűzoltók világnapja is, azokban az országokban, ahol becsülete van a bátorságnak, önfeláldozásnak, a bajba jutott embereknek nyújtott segítségnek, legyen szó tűz, vagy vízkárról. 

Szakszervezetek: Magasabb bért, több jogot a munkavállalóknak!

2019. május 2.|

„A célok tekintetében a szakszervezetek többé-kevésbé egyetértenek, ugyanakkor a hatékony érdekvédelem akkor tud megvalósulni, ha teljes az összefogás a szakszervezeti konföderációk között” – emelte ki Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Palkovics Imre, a Magyar Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke adásunkban arról is beszélt, hogy a munkásmozgalmak kétszáz éves történetéhez a demonstrációk is hozzátartoznak, ugyanakkor meglátása szerint a tavaly év végi tüntetésekre nagyon rátelepedtek az ellenzéki pártok.

Új bérrendezés jöhet az állami cégeknél

2019. április 27.|

A korábbi, 2017-től 2019-ig szóló bérmegállapodáshoz hasonlóan ismét hároméves egyezséget köthetnek 2020-tól az állami közszolgáltató vállalatok munkavállalóinak keresetrendezése érdekében – mondta a Magyar Nemzetnek Palkovics Imre.

Béralakulás a piacvezető kereskedelmi láncoknál

2019. április 24.|

A Magyarországon és egész Kelet-Európában kibontakozott bérfelzárkózási folyamat kapcsán a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) ágazati elemzést készített arról, hogy az európai székhelyű, Magyarországon is jelen levő piacvezető üzletláncoknál milyen tapasztalatok figyelhetők meg a bérek és a bérköltségek alakulása terén.