Saját híreink2019-06-12T21:23:30+02:00

A Munkástanácsoknál járt az IMF delegációja

2022. november 15.|

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund – IMF) magyarországi misszióvezetője, Jean-François Dauphin Palkovics Imrével a munkavállalók helyzetéről folytatott eszmecserét.

Nem volt jogellenes a SZAKSZ figyelmeztető sztrájkja

2022. november 10.|

A Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiuma, a Volánbusz Zrt. kérelmét, amiben a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet által megtartott kétórás figyelmeztető sztrájk jogszerűségének megállapítását kérte, azt a bíróság a 2022. november 9. napján kiadott, I. fokon meghozott végzésében, elutasította.

A Munkástanácsok javaslata a foglalkoztatást érintő jogszabályok változásáról

2022. november 10.|

A módosítás indokát képező két munkajogi tárgyú európai uniós irányelv (a munka és magánélet egyensúlyáról, illetve az átlátható és kiszámítható munkafeltételekről) jogharmonizációs határideje már 2022. augusztus elején lejárt, – némi késéssel – november 2-án került benyújtásra a foglalkoztatási tárgyú jogszabályok módosítását célzó törvényjavaslat az Országgyűlésnek.

November 4. – Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének emléknapja

2022. november 4.|

A 1956 októberében a diákok után a munkások sem késlelkedtek a szervezkedéssel. A „munkás önigazgatás” jegyében már a Forradalom és Szabadságharc másnapján – jugoszláv mintára – a gyárakban, üzemekben, hivatalokban el kezdték szervezni a Munkástanácsokat. Az első Munkástanács 1956. október 24-én alakult meg Budapesten az újpesti Egyesült Izzóban.

Schiffer András: Pedagógussztrájk és a thatcherizmus kísértete

2022. november 3.|

Orbán Viktor még a látszatát is szeretné elkerülni annak, hogy ma Magyarországon sztrájkkal eredményesen lehet megvívni a bérharcot. Ellenkező esetben mások is kedvet kapnának, s akkor mivé lenne a német autógyárak, a kelet-ázsiai akkumulátorüzemek paradicsoma?

A munkavállalói oldal elégedetlen, mert kevés időt kaptak a módosítások áttekintésére

2022. október 29.|

Az álátható és kiszámítható munkafeltételekről, a munka és magánélet egyensúlyáról szóló közösségi rendelkezések hazai jogba való átültetéséről egyeztetett a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) Monitoring bizottsága csütörtökön Budapesten - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Vissza az elejére!