Saját híreink2019-06-12T21:23:30+02:00

Így emelkedhet a minimálbér 2023-ban

2022. június 20.|

Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke a Magyar Nemzetnek elmondta, a közös javaslat célja a legkisebb bérek értékállóságának megőrzése mellett, hogy a munkavállalók is részesüljenek a gazdaság növekedéséből.

Komoly leszerelési hullámra számítanak a rendőröknél

2022. június 3.|

Levélben fordult a belügyminiszterhez a Független Rendőrszakszervezet (FRSZ). Pongó Géza, az FRSZ főtitkára az Index megkeresésére elmondta: a tárcavezetőtől a munkakörülmények javítását és a létszámhiányból fakadó problémák megoldását kérték, úgy véli, hogy utóbbi a leszerelési tilalom véget értével minden eddiginél égetőbb kérdés.

Ne korlátozzák a pedagógusok sztrájkjogát!

2022. május 23.|

2022. május 23-án a SZEF, az ÉSZT, a LIGA Szakszervezetek, a MASZSZ és a Munkástanácsok közös nyilatkozatot adott ki, amelyben elutasítják, hogy hogy a közoktatás területén a sztrájk alatti elégséges szolgáltatásról történő szabad megállapodás korlátozását. 

RERUM NOVARUM (Új dolgaink)

2022. május 16.|

A Munkástanácsok Országos Szövetsége, Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász, Barankovics Alapítvány ünnepi megemlékezést tartott Pécsett a tavaly állított emléktáblánál, a pécsi Janus Pannonius utca 4-es szám alatt. XIII. Leó pápa 1231 éve írt enciklikája, a Rerum Novarum tiszteletére.

Május 16. Rérum Novarum megemlékezés Pécsett

2022. május 10.|

A Munkástanácsok Országos Szövetsége, Barankovics István Alapítvány, Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász tisztelettel meghívja XIII. Leó pápa 131 éve megjelent Rerum Novarum kezdetű enciklikájának emléktábla koszorúzására és megemlékezésér

Május 1-jén demonstrációt tartott az UGL Brüsszelben

2022. május 3.|

Az olasz UGL szakszervezet május 1-én, a munka ünnepén, demonstrációt tartott az Európai Bizottság épülete előtt Brüsszelben. A rendezvényen a Munkástanácsok Országos Szövetségének delegációja is részt vett. 

Vissza az elejére!