Saját híreink

Saját híreink2019-06-12T21:23:30+02:00

A bértárgyalások idén később kezdődnek a vírus miatt

2020. szeptember 9.|

A szokásosnál jóval később indulhatnak az idei bértárgyalások a versenyszférában a járvány okozta bizonytalanság miatt. Az idén az országos érdekegyeztetés keretében a jövő évi minimálbérekről is határozniuk kell a feleknek, mivel a jelenlegi, két évre szóló megállapodás 2020-ig szól.

A német munkabér-átvállalást szeretnék elérni a kormánynál a Munkástanácsok

2020. szeptember 6.|

Palkovics Imre elnök szeptember közepére újabb gazdaságvédelmi intézkedések bejelentését várja. A munka törvénykönyve módosításával egyetért. Magasabb bértámogatást kértek a munkaadók a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumán. A tanácskozást a szakszervezetek kezdeményezték, miután újra erősödni kezdett a járvány.

30 éves a Munkástanácsok Országos Szövetsége

2020. szeptember 4.|

Tisztelt Látogatók, kedves Tagtársak! Készült egy könyv a Munkástanácsok Országos Szövetsége megalakulásának 30. évfordulója alkalmából, amelyben áttekinthetőek a három évtized eseményei megalakulásunktól napjainkig. A könyv online formában elérhető.

“A szakszervezetek egyetlen ereje a minél szélesebb összefogásban rejlik”

2020. szeptember 3.|

Rendkívüli helyzet állt elő a világban 2020 tavaszán, amikor ideje lett volna az idei ünnepi Választmányi Ülésünket megtartani. A koronavírus felforgatta világunkat, eddigi életrendünket drámaian átrendezte, így a Választmányi Ülés vonatkozásában a nagyszabású, nemzetközi vendégek részvételével, szociális partnereinkkel közös ünnepi ülésünkről le kellett mondanunk, mint ahogyan számos más dologról is.

A szakszervezeti konföderációk közös nyilatkozata

2020. szeptember 2.|

2020. szeptember elsején 5 magyar szakszervezeti konföderáció kezdeményezte, hogy a Covid-19 járványhelyzet ismételt erősödése miatt Magyarország Kormánya az országos érdekegyeztetési intézményrendszer (VKF és OKÉT) keretei között folytasson érdemi konzultációt a következő negyedév és az előttünk álló két év gazdaság- és munkaerőpiaci védelmének kérdéseiről.

A Tűzoltó Hősökre emlékeztünk!

2020. augusztus 9.|

A Tűzoltókért Alapítvány és a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete immáron 14. alkalommal tartotta meg kegyelet teljes megemlékezését a szolgálatteljesítés közben hősi halált halt Bajtársaink emléke előtt tisztelegve.

Tájékoztató a VKF július 21-i üléséről

2020. július 22.|

A 2020. július 22-én megtartott Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán a kormány képviselői tájékoztatták a résztvevőket a gazdaságvédelmi akcióterv eredményeiről.