EnglishEnglishYoutubeYoutubeRSSRSSFacebookraFacebookra

A fiatal munkavállalók összefogva küzdenek!

Hétfőn együttműködési megállapodást kötött a Munkástanácsok Országos Szövetségének Ifjúsági Tagozata és a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének Ifjúsági Tagozata.

A Munkástanácsok Ifjúsági Tagozatát és az FDSZ Ifjúsági Tagozatát foglalkoztatja a növekvő ifjúsági munkanélküliség, az elvándorlás, a fekete foglalkoztatás, a felsőoktatási helyzet, és a pályakezdő fiatalok romló esélyeinek jelensége, amely a fiatalok kiszolgáltatottságának növekedését eredményezi az élet minden területén, különösen a munkaerő-piacon.

A Munkástanácsok Ifjúsági Tagozata és az FDSZ Ifjúsági Tagozata egyetért abban, hogy a fiatalok helyzetének javításához szükség van az ifjúság aktív részvételére a döntéshozatali eljárásokban, az ifjúság véleményének becsatornázására mind közéleti, mind szakszervezeti szinten.

A Munkástanácsok Ifjúsági Tagozata és az FDSZ Ifjúsági Tagozata fentiek alapján arra a következtetésre jutott, hogy az ifjúság érdekeinek képviseletét közösen, egymással együttműködve tudja a leghatékonyabban ellátni, hiszen céljaik azonosak.

A két szervezet közös célja a fiatalok minél szélesebb körű tájékoztatása a munka világát érintő kérdésekről, a szakszervezetek célkitűzéseiről és tevékenységéről, valamint az ifjúság aktivizálása, szervezése, és bevonása a szakszervezeti munkába.

Ennek érdekében a Munkástanácsok Ifjúsági Tagozata és az FDSZ Ifjúsági Tagozata együttműködési megállapodást köt, amelynek keretében vállalja, hogy a jövőben a rögzített célok mentén közös stratégiát valósít meg, közös akciókat szervez, a vezetőségen keresztül egymással folyamatos kapcsolatot tart, és információt cserél.

Az egyes események finanszírozásáról a két szervezet vezető testületei esetenként döntenek.

A Munkástanácsok Ifjúsági Tagozata és az FDSZ Ifjúsági Tagozata kiemelten fontosnak tartja az ifjúságot és a munka világát érintő kérdésekben a minél szélesebb körű összefogást, a lehető legtöbb ágazat között, a szakszervezeti szolidaritás jegyében

1956 Katonai története
125 éves a Rerum novarum

Munkavállalók Világa

Páratlan héten: kedd: 20.30
ismétlés:péntek: 22:30, hétfő: 11:00, kedd:17:30

Jogi segítség a munka világában - Echo Tv

moszpiktocart

MOSZ kártya kedvezményekKattintson a kártyán levő logókra

Euro Discount Club VODAFONE OTPBank [...]

Jogpont

Jogpontok_logoINGYENESEN HÍVHATÓ TELEFONSZÁM:

06 80 77 88 00

ÜGYFÉLFOGADÁS: Hétfő :8 - 20h-ig Kedd: 11 - 20h-ig Szerda: 11-19h-ig Csütörtök: 11-19h-ig Péntek: 8-19h-ig

Belépés a szakszervezetbe

Feliratkozás hírlevelünkre

Ha gmailt használ és fontosak vagyunk az Ön számára, kérjük "csillagozza" be hírlevelünket a "Beérkező leveleknél"

Regisztráljon és kérdezzen!

A jogász válaszol

Tisztelt Munkástanácsok!

 2013.év elejétől a munkáltatóm ledolgoztatja a reggeli (munkaközi szünet) idejét (napi 20 perc)....

Varga Mihály Áder János köztársasági elnök megbízásából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adott át Palkovics Imrének