A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) felelősséget érez az anyagi nehézséggel küszködő emberekért, napirenden tartja a jövedelemkülönbségek csökkentésének kérdését és a szolidaritás intézményeinek fejlesztését – jelentette ki a szövetség alelnöke szerdán Zalaegerszegen.

Nagy Imre hozzátette: a MOSZ a hónap végén tartja a hatodik kongresszusát, ennek jegyében értékelték az elmúlt négy év hazai eseményeit, a szakszervezetek érdek képviseleti munkáját, megfogalmazták a javaslataikat, programjaikat.

Kiemelten kezelik a teljesítményeket figyelembe vevő bérezést, a munkavállalókat motiváló érdekeltségi rendszerek bevezetését, a dolgozók tulajdonosi szerepének megteremtését. Kezdeményezik, hogy legkésőbb ősszel kezdődjön érdemi konzultáció a Munka törvénykönyve (Mt) módosításáról a szociális partnerek, a kormány, a munkaadók és a munkavállalók képviselői között, hogy a szükséges módosításokat 2014 januárjában be tudják vezetni.

A szövetség szerint felül kell vizsgálni, hogy a Munka törvénykönyve mennyire segíti a munkahelyek védelmét és a foglalkoztatást. Javaslataik között szerepel a szakszervezetek munkáltatói intézkedést megelőző tájékozódási és konzultációs jogainak helyreállítása, és kezdeményezik a munkáltatói felelősségbiztosítás bevezetését a baleseti vagy egészségromlási kockázattal járó munkakörökben.

Az alelnök szólt arról is, hogy javasolni fogják a személyi és családi jövedelemadó-rendszer (szja) mielőbbi korrekcióját. A szövetség szerint az adómódosításokkal az alacsony jövedelműek jártak rosszabbul, és nem valósult meg a kormánynak az az elképzelése sem, hogy élénkíti a belső piacot, ha több pénz marad a magasabb jövedelműeknél.

Nagy Imre kiemelte; a MOSZ elismeri, hogy a gazdasági növekedés gyorsítása és a foglalkoztatás bővítése területén a kormány mozgástere korlátozott. Értékelik azon erőfeszítéseket is, hogy a válság terheit egyenletesen kell megosztani, de a szövetség szerint a gazdasági növekedés megállása a radikális adósságleépítési politika negatív következménye.

Kitért arra, hogy a Volán társaságoknál különösen fontos, hogy regionális szinten is olyan érdekképviselet jöjjön létre, amely kellő súllyal és érdemben tud részt venni az egyeztetéseken.

Horváth László, a Zala Volán Dolgozóinak Demokratikus Szakszervezetének (ZVDDSZ) elnöke közölte: az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (ÉNYKK) működési területén tevékenykedő, 700 tagot tömörítő 6 szakszervezet olyan szövetséget hoz létre, amely képes lesz komoly képviseleti jogosultsággal részt venni a regionális folyamatokban.

MTI 2013. május 15., szerda