A MOSZ vállalható kompromisszumnak tartja a hosszas egyeztetések után megszületett 2013. évi bérmegállapodást. A közvélemény és különösen a saját tagsága számára mindazonáltal szükségesnek tartja leszögezni a következőket:

  1. A megállapodásban irányadónak tekintett 2013. évi infláció ellentételezése a bruttó  202 000 Ft/hó alatti kereseti kategóriákban 3,1%-os béremelést igényel. Ez az emelés azonban nem ellentételezi az átlagkereset alatt dolgozóknál az elmúlt években elszenvedett reálbér csökkenést.  A Munkástanácsok ezért továbbra is azt javasolja tisztségviselőinek, hogy a helyi bértárgyalásokon több év viszonylatában vizsgálják a munkatársak reálbérének alakulását és ennek figyelembe vételével igyekezzenek elfogadható bérmegállapodásra jutni.
  2. Az elmúlt évek jövedelemadó változásai eltérően érintették az egyes kereseti kategóriák nettó bérének nagyságát, az átlagkereset alatti körben gyakran okoztak nettó bércsökkenést. Erre való tekintettel a bérigények megfogalmazásánál mindig vegyék figyelembe az elmúlt évek és az idei év adóváltozásainak a nettó bérekre gyakorolt hatását.
  3. Az új Munkatörvénykönyve bevezetésével a folyamatos műszakban, a több műszakban és a munkaidőkeretben dolgozók bruttó és nettó keresete változatlan, sőt növekvő alapbér mellett is csökkenhet. A béremelési igények megfogalmazásánál erre különösen indokolt figyelmet fordítani.
  4. Végül, de nem utolsósorban, mindazokon a munkahelyeken, ahol nem került sor bértárgyalásra, illetve ahol a munkáltató utólag adott tájékoztatást arról, hogy bérrendezést hajtott végre, kezdeményezzék a valós konzultáción alapuló bértárgyalás lefolytatását és tájékoztassák tagságukat a szakszervezet béremelési igényéről.

Budapest, 20 13. május 21