jogpontkotelezo

Július 1-jén kezdetét vette az ingyenes és anonim jogsegély-szolgáltatás. Az ország 6 régiójában beindult „JOGpontok” program keretében díjmentesen kérhető tanácsadás gyakorlott jogászoktól a munkajog, a cégjog, TB- és adójog területén. A várakozások szerint régiónként több mint 15 ezer ügyfél, többek között munkavállalók, pályakezdők, munkanélküliek, vállalkozók vagy akár vállalkozni kívánók számára nyújthat segítséget a komplex szolgáltatás.

A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) valamennyi konvergencia régióban közreműködik a 6 különböző projektként futó program megvalósításában: Dél-Dunántúlon és Nyugat-Dunántúlon konzorciumvezetőként, míg Dél-Alföldön, Észak-Magyarországon, Közép-Dunántúlon és Észak-Alföldön konzorciumi partnerként működteti a szolgáltatást.

A projektek 100 százalékos mértékben az Európai Szociális Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat jóvoltából valósulnak meg valamennyi régióban. A támogatás segítségével a MOSZ és partnerei a be nem jelentett munkavállalás visszaszorításához, illetőleg az esetleges munkaügyi viták rendezéséhez kívánnak hozzájárulni az adott régióban.

A projektek 2016. június 1-én indultak el, az ügyfelek számára pedig 2016. július 1-én vált elérhetővé a jogsegély.

A szolgáltatók a 6 régió 18 megyéjében összesen 147 helyszínen várják személyesen a tájékoztatást vagy segítséget igénylő munkaerő-piaci szereplőket. A jogsegély igénybe vehető továbbá ingyenes zöld számon (06-80-778-800), valamint online és e-mailes formában a projekt honlapján (www.jogpontok.hu), októbertől pedig döntőbírói szolgáltatás keretében is tanácsadásban részesülhetnek az érdeklődők.

Bővebb információ a www.jogpontok.hu oldalon érhető el.

A projektre vonatkozó fő adatok a “főoldal” menüpont alatt lévő jogpontOK almenüpont alatt találhatók.