Legfrissebb hírek2019-06-12T21:22:15+02:00

Munkavédelmi intézkedések hőségriadó idején

2024. július 11.|

Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztálya felhívja valamennyi munkáltató figyelmét a melegben végzett munka veszélyeire, valamint a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések megtételére.

Beszámoló a Belügyi Érdekegyeztető Tanács üléséről

2024. július 8.|

Az idei évben először került sor a Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) ülésének megtartására, melynek összehívását a minisztérium a Magyar Közlönyben a napokban megjelent 2024. év XXIX. törvény kapcsán kezdeményezte.

Semmelweis nap

2024. július 1.|

Kívánunk a mai napra jó pihenést azoknak, akik munkaszüneti napjukat töltik és természetesen mindenki másnak nyugalmas szolgálatot! Köszönjük a kitartó munkátokat, az elhivatottságotokat és bízunk benne, hogy mindenki megtalálja magában a szikrát újra meg újra, ami a kiváló dolgozókat a pályán tartja!

Beszámoló az ILO tisztességes munkával és a gondozási gazdasággal foglalkozó szakbizottság munkájáról

2024. június 27.|

Az Európai Parlament 2022. július 5-i állásfoglalása a gondozással kapcsolatos közös európai fellépés felé történő elmozdulásról [2021/2253(INI)] kiemeli, hogy a tartós ápolás-gondozás 80%-át be nem jelentett, túlnyomórészt női gondozók végzik, tisztességes munkakörülmények biztosítása, legtöbbször fizetés és megfelelő támogatás nélkül, ami a gondozást rendkívül „nemi vonatkozású kérdéssé teszi”.

Vissza az elejére!