Elnök: Bélavári Ferenc

7700 Mohács, Horváth K. u. 2. fsz. 50.

E-mail: mufaip@freemail.hu

Telefonszám: 0036 30 858 1078

 

Bérezési tanulmány 2019-2020/ Munkaerőpiaci helyzet Magyarországon

A DUIHK Bérezési Tanulmánya a Magyarországon elérhető legátfogóbb adatforrás a személyügyi vezetők számára a vállalatok bérezési gyakorlatáról. A beszámoló a Magyarországon tevékenykedő német vállalatok körében végzett, 76 különböző munkakörben közel 15.000 foglalkoztatott valós bérezési adatait empirikusan feldolgozó felmérésen alapul. A felmérésben valamennyi foglalkoztatási szintet figyelembe veszik a (szak-)munkástól a magasabb szintű alkalmazottakon át az ügyvezetésig.

Ismét egyeztetnek a minimálbérről

Ismét tárgyalóasztalhoz ül a minimálbérek jövő évi mértékével kapcsolatban a munkaadói, munkavállalói és kormányoldal holnap, ugyanakkor megállapodás egyelőre nem várható. Úgy tudjuk, a kormány holnap ismerteti a jövő évre vonatkozó makrogazdasági várakozásait, az adatok a munkaadói oldal javaslatait befolyásolhatják.

A Vasas szerint a dolgozók igénylik a kitolt időkeretet

A hároméves munkaidőkeret bevezetésével menthetők meg munkahelyek a pécsi Hauni gyárban, a lépéssel a dolgozók is egyetértenek – hívta fel lapunk figyelmét László Zoltán. A vasasszakszervezetek alelnöke visszautasította, hogy elárulták a dolgozókat, azt ugyanakkor nem tagadta, a nekik járó pénz egy részét csak a hároméves időszak végén kaphatják csak meg.

Balos szakszervezet támogatja a túlóráztatást- A Magyar Nemzet cikke

Elsőként vezetett be hároméves munkaidőkeretet az egyik pécsi vállalat a Vasas Szakszervezetek hozzájárulásával. A képviselet egy éve még lázított és demonstrációkat szervezett a túlóraszabályok megváltoztatása ellen, ma ugyanakkor már a munkaerő megtartásának eszközeként említik.