Tisztelt Elnök-vezérigazgató Úr!

Szakszervezeteink, a ZVDDSZ (amely tagja a KDSZSZ-nek) kedvezően fogadta a bérmegtakarításból származó, decemberben fizetendő juttatást. Az összeg nagysága is elégedettségre ad okot a juttatásra jogosultak körében, a differenciálás mértékét azonban túlméretezettnek tartják. Ugyanakkor a szellemiek körében – leszámítva a közvetlen termelésirányítókat– rendkívül negatív akusztikája van az állománycsoport mellőzésének. Márcsak azért is érthetetlen a szellemi munkavállalók kirekesztése, mivel a hatékony, minőségi működést, az innovációt feltételező munkavégzést tűzte a zászlajára a Volánbusz Zrt. menedzsmentje.

Természetesen valamennyi munkavállaló részese lehet ezen célokat elősegítő folyamatoknak, alapelvként megfogalmazható: a maga helyén mindenki fontos. Azonban a szellemi állomány (kiváltképp bizonyos munkakörökben dolgozók) nagy mértékben hozzájárulhatnak a hatékonysághoz, a minőséghez, általában a fenntarthatóság feltételeinek biztosításához.

(Elég itt gondolni a szolgáltatás-szervezőkre, az infokommunikációs szakemberekre, a külső-belső információs tartalmakat előállító munkatársakra és más ügyviteli kollégákra). Ezek tükrében megállapíthatjuk, hogy a mostani keresetelosztás nem volt szerencsés, rossz üzenetet hordoz, a mellőzöttség érzetét kelti.

Szakszervezetünk (így a KDSZSZ is) érdekelt a minőségi, hatékony szolgáltatásban, ezért kérjük véleményünk figyelembevételét, akár bérelosztásokkor vagy más jellegű értékelések során.

 

Eredményes munkát kívánva, tisztelettel:

 Horváth László, elnök

 ZVDDSZ                                                                                            

Zalaegerszeg, 2020.december 01.