Szakszervezetünk 10. alkalommal rendezte meg a szokásos évi, tagjai között oly népszerű horgászbajnokságát 2021. október 2-án. A jubileuminak számító verseny idén is a Gyöngyöstarjáni horgásztavon került megrendezésre 13 csapat részvételével és a először bonyolította le a VPDSZ saját erőforrásai felhasználásával. Az előkészületek az elnökhelyettes vezetésével zajlottak.

A szervezők és a csapatok reggel fél hétkor találkoztak, ahol egy jó hangulatú reggeli követően zajlott a helyek kisorsolása. Miután a csapatok elfoglalták kijelölt helyeiket és elkezdődött a verseny, a lelkes szervező csapat megkezdte az ebéd elkészítését, mely bográcsgulyás volt, illetve paprikás sült törpeharcsa. A gulyás készítése az elnök feladata volt, melyet két kolléga segített szakmai tudásával.

A verseny alatt a csapatok folyamatosan telefonáltak egy-egy nagyobb hal lemérése miatt, hogy azokat minél előbb visszaengedhessék élőhelyükre. A bajnokság fél kettőkor lezárult, majd a szervezők elindultak a kifogott halak mérlegelésre.

A közös ebédet követően kezdődött meg az eredményhirdetés, ahol a résztvevő gyerekek mindegyikét egy tábla csoki várta, az első 6 csapatot kupa és érem, illetve díjazásra került a legnagyobb halat kifogó, valamint a legeredményesebb női versenyző is.

A csapatverseny az alábbiak szerint alakult:

  1. helyezett: Kifoglak csapata 59,775 kg,
  2. helyezett: Halidéj csapata 40,2 kg,
  3. helyezett: Horogra Akadva csapata 39,57 kg,
  4. helyezett: Nagy Csapat 31,5 kg,
  5. helyezett: Hori- Horgász csapata 30,02 kg,
  6. helyezett: Törökök csapata 27,285 kg.

A legnagyobb halat a Horogra Akadva csapat versenyzője Borsi Zsolt fogta 14,43 kg.

A legeredményesebb női versenyző a Halidéj csapat tagja Szirákiné Modla Zita volt.

Az idő kedvezett a versenynek, csodálatos őszi hétvége volt, fantasztikus hangulattal és a csapatok sem maradtak fogás nélkül.

Ezúton szeretnénk még egyszer megköszönni a versenyzőknek a részvételt, a szervező csapatnak pedig a munkájukat, illetve gratulálni a díjazottaknak.

Reméljük, jövőre újra találkozhatunk Veletek!