Az idén is visszamenőleges béremelésre számíthatnak az egészségügyben dolgozók. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a Magyar Nemzetnek elmondta, bár a kormánnyal folytatott előző tárgyaláson még arról volt szó, hogy az érintettek szeptembertől nem visszamenőleges hatállyal részesülnek a bérkompenzációban, a csütörtöki egyeztetésen elhangzott: a dolgozók fizetését januárig visszamenőleg emelik meg.

A tárgyalásról a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke is pozitívan nyilatkozott a lapnak. Hankó Zoltán úgy fogalmazott: a mostani bérfejlesztés orvosolja azt a tavalyi sérelmet, amikor is a kórházi gyógyszerészek nem részesültek megfelelő kompenzációban. Az idei béremelés során ugyanis az orvosokkal azonos bérkategóriába sorolják majd őket.

Szócska Miklós először március elején ült tárgyalóasztalhoz a szakmai szervezetekkel, hogy megkezdjék az egyeztetést az ágazati bérfejlesztésről. Erre az idén harmincmilliárd forint áll rendelkezésre. Az egészségügyért felelős államtitkár leszögezte, ezúttal azoknak a csoportoknak kell elsőbbséget élvezni, akik a tavalyi bérrendezés során aránytalanul kevesebbet kaptak.

Forrás:szakszervezetek.hu