Fejenként 50 forinttal támogatja a jövőben az éhező gyermekeket a Munkástanácsok Országos Szövetsége, így évi több tízmillió forintot gyűjtenek össze. A pénzt a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítványnak utaltatják munkáltatóikkal. Az akcióhoz elsőként a postások érdekképviselete csatlakozott.

A Híradóban bemutatott Anna és férje két középiskolás gyermeket nevel. Az asszonynak kilenc éve nincs munkája. Miután kifizették a számláikat, mindössze 15 ezer forintjuk marad, hogy megéljenek valahogy a hónapban.

Nehéz helyzetben lévő családok tízezreinek segít évek óta a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány. Az ország leghátrányosabb kistérségeiben élő rászorulóknak állatokat – csibéket, kacsákat, nyulakat – és vetőmagot vásárolnak adományokból.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatója, még a nyáron kezdeményezte, hogy az állam tulajdonában lévő vállalkozások munkavállalói is támogassák az alapítványt. Az akcióhoz elsőként a Munkástanácsokhoz tartozó Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége csatlakozott. Arra kérik a postai dolgozókat, hogy aki tud, utaljon át havi 50 forintot.

A Munkástanácsok Országos Szövetsége arra számít, hogy a többi ágazattal együtt évi 60 millió forinttal tudnak így segíteni. Az alapítvány elnöke, Hegedűs Zsuzsa hatalmas segítségnek nevezte a kezdeményezést. Azt is mondta: ahogy legtöbbször, most sem a tehetős emberektől kapnak felajánlásokat.

A befolyó adományokból ezután is állatokat és vetőmagokat vásárolnak a rászoruló családoknak, de a háztáji gazdaságok támogatásán túl szakmunkásképzést és mozgó egészségügyi állomást is szeretnének indítani.

Forrás: M1 Híradó | 2013. október 09. szerda 23:42