A Munkástanácsok Országos Szövetsége személy- és vagyonvédelmi ágazatának képviselői, az ÉŐDSZ és annak a JNT-nél működő tagszervezete 2014. december 10-én kezdte meg a tárgyalásokat a munkáltatóval (JNT Security Kft-vel) a 2015. évi bérekről. A tárgyalások eddig nem vezettek eredményre, mert a munkáltató nem tudott ajánlatot tenni a munkavállalóknak a béreket illetően.

Miközben a Magyar Posta – a JNT tulajdonosa – már decemberben megállapodott a postai dolgozókkal a béremelésről, a JNT vezetése arra hivatkozik, hogy nincs elfogadott 2015-ös üzleti tervük, és ezért nem tudnak érdemben tárgyalni a bérekről.

A szakszervezet a kollektív szerződésükben foglaltak alapján a bértárgyalásokat 2015. március 26-án megszakította, és március 27-én megalakította a sztrájkbizottságot.

A sztrájkbizottság a sztrájktörvény alapján várja a munkáltató tárgyalási ajánlatát, hogy a sztrájktörvény előírásai alapján a bejelentéstől számított 7 napon belül az egyeztető tárgyalásokat megkezdhessék.

A szakszervezet felhívta a figyelmet arra, hogy joga van az egyeztető tárgyalás ideje alatt is 2 órás figyelmeztető sztrájk meghirdetésére.