Sajtóértesülések szerint év végén a legtöbb állami vállalat vezetője 9-10 hónapnak megfelelő prémiumot vehetett fel. A Munkástanácsok Országos Szövetsége felháborodását fejezi ki a milliós prémium kifizetésekkel kapcsolatban.

Azokban az időkben, mikor az országot a hátukon cipelő munkavállalók bére a válságból történő kilábalásra tekintettel a vásárlóerejét éppen csak tartani tudja, akkor különösen rossz üzenete van, hogy egyes állami cégvezetőket milliós prémiumokkal jutalmaznak. Ez a lépés megterheli a köztulajdonban működő vállalkozások éppen induló bértárgyalásait.

Felszólítjuk a milliós prémiumokkal „jutalmazott” cégvezetőket, hogy csatlakozzanak a Munkástanácsok által is támogatott munkavállalói kezdeményezéshez, és utalják át már megvalósult vagy esetleges kifizetéseiket az éhező gyermekek megsegítésére.

Mint ismeretes, fejenként havi ötven forinttal támogatják a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványt a Munkástanácsok Országos Szövegsége által meghirdetett akcióhoz csatlakozó munkavállalók.

Munkástanácsok Országos Szövetsége

Budapest, 2013. december 10.