A Munkástanácsok Országos Szövetsége minden tagszervezete nevében szolidaritását fejezi ki a szociális ágazatban dolgozó munkavállalók részére, és kéri a Kormányt, hogy az egészségügyben végrehajtott béremelést terjessze ki a szociális ágazatban dolgozó munkavállalókra.

A magyar társadalomban nincs olyan ember, aki közvetve, vagy közvetlenül ne kerülne kapcsolatba a szociális dolgozókkal, hiszen a bölcsődétől a családsegítő szolgálatokon, illetve az idősgondozáson át a szociális szféra mindenhol jelen van, és minden esetben bizonyította áldozatkészségét. Tette ezt annak ellenére, hogy a szociális ágazatban a munkavállalók bére az elmúlt időszakban elértéktelenedett, a munkavállalók keresetének reálértéke folyamatosan csökken, illetve jelentős részüknek keresete a létminimum alatt van.

A Munkástanácsok tagszervezetein  keresztül érdekelt abban, hogy a szociális ágazatban mielőbb induljon meg a béremelésre vonatkozó javaslatok kidolgozása, és mielőbb kerüljön sor  az egészségügyi és szociális ágazat közötti bérfeszültség megoldására.

A fentiek érdekében a MOSZ a Demonstrációs Bizottság munkáját segíti, az abban résztvevő szakszervezeteit támogatja.

Budapest, 2013. október 04.

Tisztelettel:

Palkovics Imre sk.

elnök