Regionális hálózatfejlesztési konzultációt tartott négy megye részvételével Debrecenben a Munkástanácsok Hajdú-Bihar megyei Szövetsége 2013. december 5-én Herega Sándor megyei elnök vezetésével. Heves megyét Bodnár Béla, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét Csépke István, Borsod-Abaúj-Zemplén megyét Buza György, a Postás Ágazatot Ádám István képviselte.

 A konzultáció vendégei voltak Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke, Pajna Zoltán, Debrecen város alpolgármestere, Kovács Zoltán, a Munkástanácsok Országos Szövetsége versenyszféra alelnöke és Potykievicz Tamás, a MOSZ Hálózatfejlesztés Projekt vezetője.

 Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke általános tájékoztatást adott a szakszervezetek helyzetéről az új Mt. teremtette környezetben, beszámolt a Munkástanácsok kezdeményezéseiről a VKF és OKÉT szintjén, valamint ismertette a hálózat- és szervezetfejlesztés szükségességét.

Pajna Zoltán, Debrecen város alpolgármestere a város általános helyzetének ismertetése mellett méltatta Debrecen város és a Munkástanácsok között évek óta fennálló jó kapcsolatot.

 A megyék képviselői számot adtak a hálózatépítési és szervezetfejlesztési projekt eltelt időszakának tapasztalatairól, és megosztották egymás közt a hasznosítható ötleteket. Értékelték az új Munka törvénykönyve bevezetésének hatásait vizsgáló kérdőíveket. Megállapították, hogy az új Munka törvénykönyve rendelkezései kiszolgáltatottabb helyzetbe hozták a munkavállalókat, bevezetése óta növekedett a munkáltatói nyomás, így nehezen mernek válaszolni a kérdőív kérdéseire.

 A konzultáció összegzéseként megállapítható, hogy a tapasztalatok cseréje nagyobb önbizalmat ad a további munkavégzéshez, így az egyre szervezettebbé váló megyék és ágazatok erősebb védelmet tudnak biztosítani a kiszolgáltatott helyzetben levő dolgozóknak.