Az Őszintén a Egészségügyről Szövetség 2014. szeptember 16.-án 12 órára kapott egyeztetési időpontot Dr. Zombor Gábor államtitkár úrtól. Ezt az időpontot az államtitkárság módosította október 16. 11 órára.

Az egészségügyben zajló események (munkakörülmények, eladósodás, migrációs mozgások, utánpótláshiány) késztették arra az érdekvédelmi szervezeteket, hogy közös feltárást végezzenek és azt a döntéshozók és a társadalom felé megjelenítsék. Nem elégséges az eddigi intézkedés sor, sem az intézmény rendszer  átalakítása sem a bérjövedelmek terén. Az elvándorlás nem állt meg és a rendszerből a szakemberek nem csak az uniós országok ellátó rendszereibe távoznak, hanem távoli országokba (USA, arab államok,…) és  jelentős a teljes pálya elhagyás is.

A jelenlegi körülményeknek nem csak az ellátást igénybe vevők, hanem az egészségügyben dolgozók is szenvedő részesei! Ráadásul a jövő egyre több terhet vizionál (sőt, ez a jelen is).

Az öt érdekvédelmi szervezet az egészségügyben dolgozók teljes körét képviseli. Egységesen valljuk, hogy a teljes rendszerre kell kidolgozni az intézkedéseket, sem az ellátó rendszerek, sem a munkavállalók egyetlen köre sem maradhat ki.

Sajtótájékoztatót tartunk a tervezett egyeztetés időpontjában, ahol üzenünk a társadalomnak és a döntéshozóknak. Az általunk vívott harc már rég nem(csak) egy bérharc. Egy élhető és fenntartható egészségügyért folyik a küzdelem.

A társadalom támogatását kérjük, hogy álljanak ki, egy őket megillető,közös kockázatvállaláson, és szolidaritáson alapuló egészségügyi rendszer kialakítása mellett.  Álljanak ki az egészségügyben dolgozók mellett.