3 év alatt akár 40%-os béremelést is elérhetnek a gyártásban dolgozók

Környe, 2017. január 31. – Három év alatt akár 40%-os bérnövekedést tesz lehetővé a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. új bérrendszere, amelyet azért dolgozott ki és vezetett be a vállalat, hogy a 2020-ra négyszeresére bővülő gyártókapacitással párhuzamosan a mostani, közel 800 fős személyi állományát is a terveknek megfelelően tudja növelni. Az új bérrendszer a vállalat jelenlegi és leendő munkatársainak kiszámítható, szakmailag és anyagilag is tervezhető karriermodellt biztosít a régóta szakemberhiánnyal szembesülő Komárom-Esztergom megyei térségben. A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. néhány éven belül a cégcsoport európai hálózatának első számú termelőközpontja kíván lenni. 

Európai abroncs nagyhatalommá válik Tatabánya

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. az egyik legnagyobb gumiabroncs gyártó vállalat Magyarországon, amely a kormány stratégiai partnereként 2013-ban hirdette meg azt a nagyszabású kapacitásbővítési tervét, amelynek keretében 2020-ig megnégyszerezi gyártó kapacitását és 20%-kal növeli alkalmazottainak számát. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a tatabányai gyár mára már a cégcsoport meghatározó, a legfejlettebb technológiával rendelkező európai üzemévé lépett elő. Jelenleg évente közel 2 millió abroncs készül Tatabányán, több mint 230 féle méretben, mindez ráadásul Európában az egyik legmodernebbnek számító technológiával. A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. teljes termelési volumenének 99,96%-át exportálja.

Kiknek szól a Bridgestone Munkavállalói Karrierprogram?

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. Komárom-Esztergom Megye egyik legnagyobb foglalkoztatója. A vállalat közel 800 munkatársának 97%-a férfi, akiknek 85%-a operátori, gépkezelői munkakörben dolgozik. Az operátorok az abroncsok alapanyagának előkészítésben, a keverésben, az extrudálásban, a préselésben, az abroncsok felépítésében, a vulkanizálásban töltenek be felelősségteljes munkakört, a logisztika és a minőségbiztosítás területén pedig a férfiak mellett nők is dolgoznak operátorként. A társaság legfőképpen számukra és az újonnan csatlakozó munkatársak számára dolgozta ki programját, hogy anyagi és szakmai szempontból is tervezhető előmenetelt biztosítson munkavállalóinak.

Akár 40 százalékkal magasabb munkabér és 3 havi bónusz

A dinamikus kapacitás- és alkalmazotti létszámbővülés óriási kihívás elé is állítja a társaságot. Éppen ezért, a Komárom-Esztergom megyei térségben is érezhető szakemberhiányra válaszul a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. teljes mértékben átalakította bérezési, illetve a béren kívüli juttatási rendszerét. A Bridgestone Munkavállalói Karrierprogram legfontosabb eleme egy olyan progresszív bérezési- és előmeneteli rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a cég jelenlegi munkavállalói szakmai fejlődésük függvényében, 3 év alatt akár 40 százalékkal is növelni tudják keresetüket. Az új program tehát biztos szakmai és anyagi előmeneteli lehetőséget biztosít, ezen felül pedig éves szinten háromhavi keresetnek megfelelő bónusz elérését is lehetővé teszi.

„Társaságunk ambiciózus növekedési terveit és kollégáink visszajelzéseit figyelembe véve alakítottuk ki a Bridgestone Munkavállalói Karrierprogramot. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a Komárom-Esztergom megyei régióban ilyen erős és versenyképes bérezési és juttatási csomagot tudunk kínálni, amellyel társaságunk vonzóbbá, meglévő és leendő kollégáink jövője pedig kiszámíthatóbbá és tervezhetőbbé vált” – mondta Duna András, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. humánerőforrás igazgatója.

50 százalékkal nőtt a cafeteria összege

A Bridgestone Tatabánya a béren kívüli juttatások rendszerét is átalakította. A vállalat 50%-kal, 240.000 forintról 360.000 forintra növelte az egy dolgozóra jutó éves cafeteria keretet, amelyhez havonta, 8.700 forint értékű étkezési hozzájárulást, a munkába járáshoz pedig ingyenes buszjáratot, vagy bérlettámogatást is biztosít. A dolgozók egészségére 2016 októbere óta heti 40 órában orvosi asszisztens, heti 20 órában pedig az üzemorvos is ügyel, az üzemorvosi szolgáltatás mellett pedig 2017. január 1-től érvényes teljes körű, 24 órás élet- és balesetbiztosítást is kötött a cég minden alkalmazottjára.

Új munkarend: több szabad hétvége és több idő a családra

A bérezési és béren kívüli juttatások rendszere mellett egy másik kiemelkedően fontos területen is jelentős változást hajtott végre Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. A vállalat ugyanis a dolgozók véleménye és igényei alapján a korábbinál lényegesen tervezhetőbb, ezáltal még inkább családbarát, úgynevezett 3+3 napos, 12 órás munkarendet vezet be áprilistól. Az új munkarendnek köszönhetően a korábbihoz képest több szabadnap esik hétvégére, így a vállalatnál folyamatos munkarendben dolgozó több mint 500 munkatárs több időt tölthet együtt szeretteivel.

Együttműködésen alapuló képzési stratégia

Komárom-Esztergom megyében számos nagyvállalat szembesül azzal a kihívással, hogy növekedési terveinek megvalósításához egyre nehezebben talál szakképzett munkaerőt. E kihívásra válaszul a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. egy integrált humán erőforrás stratégiát alakított ki. Ennek keretében a vállalat együttműködik Tatabánya Önkormányzatával a megfelelő képzettségű szakemberek megtalálásában, akiknek a technikai ismereteit és felkészültségét az Edutus Főiskolával együttműködve igyekszik fejleszteni, mindezek mellett pedig támogatja műszaki és angol nyelvi továbbképzések és tréningek megvalósítását is. A vállalat célja, hogy ezt az együttműködési modellt kiterjessze műszaki egyetemek és főiskolák körére is, annak érdekében, hogy a végzős mérnökhallgatók számára gyakornoki pozíciókat tudjon felajánlani.

További információkért keressen bennünket:

Piskóti Attila / Saskői Tibor

Premier Kommunikációs Iroda

Tel: 1/483-1860

Email: sajto@premiercom.hu

Tölgyi Krisztina

Premier Kommunikációs Iroda

Tel: 30/915-9002

 

A Bridgestone-ról:

A Bridgestone Corporation-t, a világ piacvezető gumi és gumiabroncs gyártó vállalatát 1931-ben alapította Shojiro Ishibashi. A cég megörökölte alapítója nevét: az „ishi” japánul „követ” jelent, míg a „bashi” japán jelentése „híd”. A Bridgestone nem csak abroncsokat gyárt: teljes termékportfóliója 84%-át alkotják különböző gumiabroncsok (gépkocsi, motor, teherautó, mezőgazdasági, munkagépekre tervezett, sőt repülőgép abroncsok), míg portfóliójának fennmaradó 16%-át olyan termékek teszik ki, mint a gépkocsi alkatrészek (zajcsillapítók, kormánykerekek), ipari gumitermékek (pl. tetőszerkezetek és szigetelőanyagok), vegyszerek (pl. építőanyagok és habok), sőt, még sporttermékek (kerékpárok, golflabdák, szörfdeszkák és csónakok) is.

A Bridgestone Corporation a világ első számú gumiabroncs és gumitermék gyártó vállalata. A Bridgestone Corporation és leányvállalatai a világ 25 országában 178 gyárat üzemeltetne és több mint 144.000 munkatársat foglalkoztatnak, míg termékeit több mint 150 országban értékesítik. Bridgestone küldetése a cég 1931-es alapítása óta változatlan: „Kimagasló minőséggel szolgáljuk a társadalmat”.

A brüsszeli központú Bridgestone Europe (BSEU) a tokiói központú Bridgestone Corporation, a világ legnagyobb gumiabroncs és gumitermék gyártójának kulcsfontosságú leányvállalata. A Bridgestone Europe egy kutató-fejlesztő központot és 10 gyárat működtet, több mint 30 európai országban tart fenn irodát, valamint több mint 12.500 alkalmazottal rendelkezik. A BSEU kiváló abroncsait mind Európán belül, mind globálisan értékesítik.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 2006-ban kezdte meg működését és napjainkra Magyarország egyik legnagyobb abroncsgyárává vált. Alapítása óta a vállalat munkavállalóinak száma több mint kétszeresére emelkedett: míg 2007-ben 300 munkavállalóval kezdődött meg a termelés, addig 2016-ban végére már közel 800-an dolgoztak a világhírű márkával fémjelzett abroncs gyártásán.

A Bridgestone-ról szóló további információkért keresse fel a www.bridgestone.hu honlapot, vagy látogasson el Facebook oldalunkra.