A Hír TV Magyarország élőben vendége Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke volt. Az állami segítségek szakszervezeti oldalát érintette a beszélgetés.

Korábban azért aggódtak, hogy a fizetésből élőknek aránytalanul nagy részt kell, hogy vállaljanak és a bérek csökkentésétől is tartottak. Sikerült eloszlatni az Önök aggodalmát? – tette fel kérdését a műsorvezető. 

Ezek az aggodalmak, melyekre államtitkár úr most válaszolt nemcsak a munkavállalók, hanem a munkaadók érdekképviseleteinek is az aggodalmaik voltak. Egyrészt bonyolult volt a korábbi verzió, másrészt olyan elemek voltak benne, ami miatt aggodalmas volt, hogy azt a nemes célt, melyet az állam kitűzött – a munkahelyek tömeges megőrzését – tudja-e segíteni. Ezek az aggodalmak eloszlottak – válaszolta a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke. 

A beszélgetés második részében Palkovics Imre választ adott arra a kérdésre is, hogy hogyan hatott a munkaadók és munkavállalók kapcsolatára az, hogy együtt kerültek ebbe a helyzetbe, közösen vannak bajban?

Teljes beszélgetés:

Kapcsolódó anyagunk:

György László: Érdemben módosul a magyar bértámogatási rendszer

A kormány finomhangolta a munkahelyvédelmi támogatásokat, a Magyarország élőben stúdiójában György László, a gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár volt.

Hír TV