Nem tudja másként értékelni a szocialisták kritikáját, miszerint a szakszervezetek nem elég keményen lépnek fel, mint egyfajta kétségbeesett felszólítást, hogy valaki kezdje már el lebontani a kormányzat támogatottságát – jelentette ki Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke az M1 Ma reggel című műsorában.

Kifejtette: a szocialisták előtt ott a példa, hogy amikor kormányoztak, komoly tüntetések voltak, azzal azonban nem kalkulálnak, hogy az akkori feszültségek már nincsenek meg a társadalomban. Az emberek nyilvánvalóan elégedetlenek a munkakörülményekkel, a munkahelyek számával, a fizetésükkel, de olyan irritáló tényezők nincsenek, mint például az, hogy a társadalombiztosítást el akarják venni az emberektől, létbizonytalanságba akarják taszítani az egészségügyben dolgozókat – hangoztatta Palkovics.

 Az interjú megtekinthető ide kattintva!

Szerinte a szocialistáknak bázisra, támogatottságra lenne szükségük, de ennek híján vannak. Egy biztos, a szakszervezetek nem fognak a szocialisták elé kiállni és számukra politikai támogatottságot kivívni, amikor egyéb területeken nem működnek együtt évtizedek óta – hangoztatta a Munkástanácsok elnöke.

Arra a felvetésre, hogy egyfajta korporatív rendszer van kialakulóban Magyarországon, azt mondta: szoros párbeszédet folytatnak a szociális partnerek egymással. Az emberek belefáradtak a hosszú, forradalmi akciókba – szögezte le.

Forrás: hirado.hu