A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) valamint a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete együttműködési megállapodást kötött csütörtökön, amelynek célja a munkavállalói érdekek hatékonyabb képviselete a versenyszférában és közös szakértői javasatok előkészítése a jogszabályalkotásban. Néhány nappal korábban a Munkástanácsok az Iskolaszövetkezetek Szövetségével is megállapodást kötött.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke a Ma reggelben elmondta, hogy régebben is voltak megállapodások, de „aktualitást az ad nekik, hogy a szakszervezetek körében mintha felbolydult volna a korábbi, állóvíznek tűnő struktúra”.

Palkovics beszámolt arról, hogy hivatalos formába öntötték az együttműködéseket, melyek a célja, hogy a Munkástanácsok kapacitását ki tudják terjeszteni olyan szervezetekre is, amelyeknek nem áll módjukban ilyen lehetőséget igénybe venni. Az iskolaszövetkezetek esetében jogsegélyszolgáltatást tudunk biztosítani a diákmunkát végzőknek – tette hozzá.

A mérnökökkel kapcsolatban elmondta, hogy ők nem tagjai a háromoldalú érdekegyeztető fórumnak Magyarországon, viszont a mérnökök a versenyszférának nélkülözhetetlen tényezői, a mérnökszakszervezet is komoly szerveződés, tagjai számára igyekeznek biztosítani azokat az információkat, amelyek a háromoldalú makroszintű egyeztetésben előfordulnak.

Palkovics Imre az M1 reggeli műsorában közölte, hogy további megállapodások is várhatóak.

forrás: hirado.hu