Az alábbiakban összegyűjtöttük az utóbbi napokban a vasárnapi pihenőnap témájában megjelent különböző hangvételű megjelenéseket.

Ezek az árnyaltabb megállapítások közel állnak a Munkástanácsok álláspontjához, és sokban összecsengenek az általunk képviselt nézetekkel. Palkovics Imre elnök írását már korábban közzétettünk honlapunkon, és szakértőink munkavállaló barát megközelítéséből írt szakmai anyagai is megtalálhatóak a munkastanacsok.hu-n az ügy napirendre kerülése óta.

Pénteken Sáling József nyilatkozott az ATV-nek: “Nagyon sok a betöltetlen pozíció a kereskedelemben, főleg Dunántúlon. Ezt az 570 embert, akitől most a Tesco megválik, azt fel fogja szívni a piac, mondta Sáling József a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke.

Sorra vonulnak ki a multik Magyarországról. A minap a Spar jelentette be, hogy üzleteket zár be, aztán a Tesco. A BAUMAX minden üzletét eladta. A kormány közben azt mondja, aggodalomra semmi ok, most is több ezer hely van betöltetlenül a kereskedelemben.

Sáling József

A videó kétszeri kattintás után indul el

A VOSZ és a LIGA népszavazást kezdeményezett, szerintük  250 milliárdos lukat üt a költségvetésben a vasárnapi zárva tartás, és 40-50 ezer ember is elveszítheti a munkahelyét.

Sáling szerint most úgy néz ki, hogy mindenki talál majd helyette másik munkát.  Minden emberrel egyenként foglalkozunk. Minden nagy cég letette az esküt, hogy a vasárnap miatt nem küld el senkit, tette hozzá a szakszervezeti vezető.”

Január 25-én tette közzé a piacesprofit.hu a következő vizsgálatot a fogyasztói szokásokról:

Nem is szeretünk annyira vasárnap vásárolni?

A CSALÁD A FONTOS, NEM AZ AJÁNDÉK

A magyarok háromnegyede úgy gondolja, hogy a családdal együtt töltött idő a legfontosabb a karácsony során, az ajándék egyáltalán nem lényeges az ünnepi hangulathoz. Mégis szinte mindenki készült valamilyen meglepetéssel.
A teljes cikk itt olvasható: http://www.piacesprofit.hu/gazdasag/nem-is-szeretunk-annyira-vasarnap-vasarolni/