TÖBBGYERMEKES CSALÁDOK JELENTKEZNEK A KDFSZ FELHÍVÁSÁRA

Az első pillanattól sokan jelentkeznek az ingyenes tatai nyaralásra, amely kifejezi a megbecsülést a bolti alkalmazottak veszélyhelyzetben tanúsított munkája iránt – mondta szombaton megkeresésünkre a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke.

 

Bubenkó Csaba az érdekképviselet csütörtökön közzétett felhívásáról – amely munkaadótól függetlenül júliusban elérhető költségmentes nyaralást tesz lehetővé az érintett dolgozói körnek – jelezte: a hónap közepétől folyamatosan érkeznek a nyaralók a magánszemélyek által szakszervezeti támogatásként biztosított üdülőhelyre Tatán. Mint mondta, külön öröm, hogy valamennyi jelentkező családdal, illetve több gyermekkel érkezik majd. Olyan dolgozó is akad, aki öt gyermekét nyaraltatja egy hétig az Öreg-tó közelében, amire eddig nem volt lehetősége.

Az elnök jelezte: a nagy érdeklődés mellett még vannak szabad hatnapos turnusok, ezért érdemes időben jelentkezni. – Az ingyenes nyaralásra szeptember végéig biztosítjuk a lehetőséget – mondta Bubenkó Csaba.

Új értékrend

Kitért rá: eddig minden egyes jelentkező a kereskedelemben jegyzett öt legnagyobb piaci szereplő, vagyis multinacionális áruházláncok alkalmazottai. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy a kezdeményezés mögött az a szándék is áll, hogy vállalatoktól függetlenül erősödjön a bolti dolgozókban a tudat, hogy egy közösséghez tartoznak a magyarországi kiskereskedelemben, akiknek az értékrendje – szavai szerint – érezhetően felszabadulóban van. – Ez azt jelenti, hogy az évekig kiszolgáltatott helyzetben lévő, pult mögött álló alkalmazottak felismerték: nem uralhatja őket a multik materiális és profitorientált humánpolitikai szemlélete, hanem, az alapvető ellátási lánc nélkülözhetetlen tagjaiként, már ébredezik a magyar munkavállalók szakmai önbecsülése – fogalmazott.

Forrás: Magyar Nemzet