Bártfai-Mager Andrea

Nemzeti Vagyon Kezeléséért Felelős Tárca Nélküli Miniszter

részére

Tisztelt Miniszter Asszony!

Meglepődve olvastuk a kormany.hu oldalon február 26-án megjelent közleményt, mely szerint “a VDSzSz Szolidaritás felhívását indokolatlannak, megállapításait megalapozatlannak tartjuk.”

Felhívjuk Tisztelt Miniszter Asszony figyelmét, hogy a VDSzSz Szolidaritás nem önmagában fogalmazta meg az idézett – álláspontunk szerint –indokolt és megalapozott felhívást, hanem a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma (továbbiakban: KVKF) munkavállalói oldalának egységes álláspontját koordinálta és továbbította azt az érintettek részére.

Bizonyára értesült róla már Miniszter Asszony is, hogy ez a Fórum nem csak a vasút, hanem minden, a köztulajdonban működő, közszolgáltatásokat közvetlenül érintő gazdasági döntés előkészítésében tölthetne be fontos szerepet. Létrehozásának elvi alapja a közszolgáltatások minőségi fenntartása és fejlesztése, a köztulajdon védelme és a nemzetgazdaság versenyképességének erősítése. A Kormánnyal ezen a Fórumon kötött eddigi megállapodásokat sikeresnek és eredményesnek ítéljük, mely nagyban hozzá tudott járulni a közszolgáltatások színvonalának fenntartásához, amit az általunk képviselt munkavállalók megfeszített munkája alapozott meg.

Tisztelt Miniszter Asszony!

Sajnáljuk, hogy hivatalba lépése óta még egyetlen személyes találkozó sem jöhetett létre Ön és az érintett szakszervezetek között. Ugyanakkor bízunk benne, hogy a KVKF márciusi ülésén olyan ajánlatot tesz a kormány, amely szükségtelenné teszi az elindított kollektív munkaügyi viták következményeként a munkabeszüntetések megszervezését.

Budapest, 2020. február 27.

Tisztelettel:

A KVKF munkavállalói oldala