A Mozdonyvezetők Szakszervezete bízik abban, hogy a kétnapos, december 10-ére és 11-ére hirdetett sztrájk meghozza az eredményt.

Szolidaritását fejezte ki a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) szombati közleményében a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) munkabeszüntetése iránt, melynek célja a 2024. évi bérmegállapodás megkötése, a piaci körülményeknek megfelelő alapbéremelés elérése.

„Támogatásunkat fejezzük ki a sztrájkban részt vevő valamennyi munkavállalónak, akik tisztes megélhetést biztosító jövedelmet, a Volán szakma dolgozóinak megbecsülését, a munkavállalói kiszolgáltatottság felszámolását követelik” – közölte a MOSZ. A szakszervezet hozzátette, példásnak tartja azt az eltökéltséget és szakmaiságot, amelyet a munkabeszüntetésben részt vevők képviselnek, és tiszteli a bátorságot, amelyet a munkavállalókért, az érdekeik érvényesítéséért felmutatnak.

„Bízunk abban, hogy erőfeszítésetek, kitartásotok meghozza az eredményt” – áll a közleményben, melyben a sztrájkolóknak erőt, egészséget és sikeres munkaharcot kívánt a szakszervezet. A MOSZ azt üzente nekik, hogy ne hagyják magukat megfélemlíteni és elbizonytalanítani.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) december 10-ére és 11-ére hirdetett sztrájkot, mivel még mindig nem született meg a bérfejlesztési ajánlat. Így országszerte több mint 23 ezer járat maradhat ki.

Forrás: Népszava

Fotó: Huszár Dávid