Lehet így is…  Jahn-FESZ-tivál

 

A Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelő Intézet Alapszervezete 2013.július 22-én a kórház vezetésével együtt az országban egyedülálló módon, hagyományteremtő szándékkal, Semmelweis napi rendezvényt szervezet a szakszervezet tagjai, a kórház munkavállalói és azok családtagjai részére. A rendezvény fővédnöke: Dr. Szócska Miklós Egészségügyért Felelős Államtitkár Úr volt.

A rendezvény keretein belül a 2013. évben nyugállományba vonuló kollégák méltó keretek között történő elbúcsúztatása is megtörtént. A nyugállományba vonulókat az Intézet vezetése oklevéllel, virággal, borral búcsúztatta. Az intézet főigazgatója Dr. Ralovich Zsolt Úr köszönte meg a több évtizedes áldozatos munkát a vezetetés és a betegek nevében. A kollégák nevében Dr. Mező Róbert főorvos Úr búcsúzott.

Az érdekképviselet egy-egy 35.000 forint értékű ajándékcsomaggal búcsúzott kollégáitól, tagjaitól. Majd a kórház tánckara kedveskedett egy rendkívül színvonalas műsorral.

Az eseményt színes programok tarkították. A rendezvény ideje alatt a gyermekek zsivajától vízhangzott a kórház parkja. A gyermekek részére arcfestés, kézműves foglakozás, aszfaltrajzverseny, és ugráló-várak tették a napot emlékezetessé. A kisgyermekeknek a szponzorok jóvoltából az érdekképviselet plüss állatokkal kedveskedett. Az intézet 15 csapata tevékenykedett lázasasan a meghirdetett főzőversenyen. A kondérokban finomabbnál – finomabb ételek készültek, melyekhez a zöldségeket és a pékárút szponzorok biztosították. Az egész rendezvény ideje alatt elő zene biztosította a jó hangulatot a Weisitz Band közreműködésével.  Nagy sikert aratott Nádas György humorista fellépése.

Mindeközben a XX. kerületi Tűzoltók egy tűzoltóautóval érkeztek, amelyet a gyermekek egyből birtokba vettek. A tűzoltó parancsnok Szabó Gyula százados Úr és beosztott kollégái vállalták magukra azt a felelősségteljes feladatot, hogy az elkészült ételeket zsűrizzék.

A szakszervezet, amely ugyan a főzőversenyen nem indult, de egy finom gulyáslevest készített, amelyre meghívta a nyugdíjba vonulókat is. Nagy sikert aratott az érdekképviselet által tagjaiknak kiosztott „FESZes” póló.

A főzőversenyt szoros befutó zárta. Minden résztvevő csapat szakácskönyv csomagot nyert. Talán  már a jövő évi versenyre gondolva. A szponzorok jóvoltából értékes nyereményekben részesültek a dobogós csapatok. A verseny harmadik helyezette a kardiológia csapata lett, vízforralót, oklevelet és kupát nyert. A második helyezett az „ápolandó ápolók”I. rehabilitáció csapata könyvcsomagot, kenyérpirítót, oklevelet és kupát nyert. Az első helyezett informatika kuktái egy digitális kávé automatát, könyvcsomagot, kupát, oklevelet vehettek át, és egy évig az Ő birtokukba kerülhetett a vándorkupa is.

A rendezvény zárása előtt az érdekképviselet és a kórház vezetése barátságos csúszda versenyt rendezett. A versenyen az Intézetet Dr. Török Árpád főigazgató helyettes, a szakszervezetet Fabók Ferencné FESZ alelnök asszony képviselte. A célfotónak köszönhetően egyértelműen az érdekképviselet érkezett elsőnek a célba. Visszavágó jövőre.

Az egész napos rendezvény nem lett volna ilyen színvonalas a szponzorok felajánlási nélkül.

A rendezvényt szponzorálták:

TESCO MAGYARORSZÁG XX.KER., LAPKER ZRT,RAM COLLOSEUM, LIPÓTI PÉKSÉG,K&H GYÓGYVARÁZS.

A rendezvény támogatói:

XXIII. ker. Polgármesteri hivatal, XX. ker. Polgárőrség, XXIII. kerületi Polgárőrség, XX. ker. Tűzoltó parancsnokság,

A rendezvény zárszavában mind az érdekképviselet, mind a kórház vezetése és a résztvevők eredményesnek és sikeresnek minősítették a rendezvényt, amelyen közel 150-en vettek részt. Azzal búcsúzta, hogy „jövőre, újra, ugyanitt, együtt a Jahn-FESZ-tiválon találkozunk.”!

A rendezvény mindenki számára példamutatásként szolgált. A kollégák és családtagjaik jobban megismerhették egymást, nem csak a mindennapi rohanás pillanatnyi szünetében, hanem felhőtlenül tudtak egymással beszélgetni, szórakozni.    Az intézet vezetése és az érdekképviselet is bebizonyította, hogy bár a mindennapok során nem mindenben egyeznek az elképzeléseik, de egy közös cél érdekében, ha a munkáltató és a munkavállalók összefognak, rendkívüli eredményeket érhetnek el.

Bp.2013.06.22.                                                          Fabók Ferencné

FESZ Alelnök