komarom

A Munkástanácsok Komárom–Esztergom Megyei Szövetsége 1990-ben alakult Kosztin László vezetésével. A rendszerváltást követően az érdekvédelmi képviseletek is átrendeződtek. Kosztin László egy igen markáns, harcos, célirányos értékrend kialakításával irányította a megyei szervezet munkáját. Halála után Komáromi Ferencné lett a szervezet elnöke, aki Kosztin László szellemiségét megőrizve irányítja a megyei szervezet munkáját.

Az eltelt 20 év alatt a tagszervezeteink minden olyan megszorító intézkedés ellen tiltakoztak melyek a munkavállalókat érték. Részt vettünk a nemzetközi szolidaritási nagygyűléseseken (pl. Brüsszel, Berlin, Ljubljana, Madrid, Prága, Varsó).

Az új Munka Törvénykönyve elfogadása ellen minden lehetséges módon és eszközzel tiltakoztunk, félpályás útlezárást szerveztünk.

A munkavállalókat ért jogsérelem esetén számtalan alkalommal fordultunk bírósághoz, ahol minden esetben kedvező ítélet született számunkra.

A gazdasági válság a szervezet életét is drasztikusan átírta. Nem csak a megnövekedett munkanélküliséggel kellett szembenézni: a munkahelyek elvesztése, üzemek bezárásához, a taglétszám csökkenéséhez vezetett. Ugyanakkor vannak olyan tagszervezeteink, akik minden nehézség ellenére a tagság egy részét meg tudták tartani. Az érdekképviselet olyan szolgáltatást tud ma biztosítani tagjainak, amely nem köti klasszikus értelemben megadott munkáltatóhoz.

Tagszervezeteink mára már csak két nemzetgazdasági ágazatban vannak jelen, ugyanakkor a közép-dunántúli ipari parkokban működő cégek esetében széles lefedettségünk.

Az elmúlt évek alatt szoros együttműködő partneri kapcsolatot alakítottunk ki a Munkástanácsok Csongrád Megye Szövetségével és a Volánbusz Munkástanácsával.

Szervezetünk tisztségviselői folyamatos képzéseken, nemzetközi konferenciákon vesznek részt, és a hallottakat, tanultakat a mindennapos munkájuk során hasznosítják.

Számunkra nemcsak az érdekképviseleti munka létezik, számos kulturális és sportrendezvényt tartunk, ezek a programok minden esetben a Munkástanácsok népszerűsítését és a tagtoborzást is magában foglalják.

Elérhetőség:

SzékhelySzékhely: 2840 Oroszlány, Fürst Sándor út 9. 2/5

email komaromi.ferencne@dräxlmaier.com

email katalin.komaromi@freemail.hu

email kkmt.mor@gmail.com

Komáromi Katalin  mobil +3630 755 0114

Fogadóórák:

Hétfő       8.00-10.00
Szerda     8.00-10-00

Helyszín:

          8060 Mór, Gyár út 10 – Telefonos előzetes bejelentkezés szükséges

Telefon:

Komáromi Ferencné        mobil +3630 755 0114 egész nap
Hatala Éva       mobil +3630 217 9748 egész nap

[tb_google_map address=”2840 Oroszlány, Fürst Sándor út 9. 2/5, Magyarország” maptype=”roadmap” zoom=”12″ width=”100%” height=”300px” popup=”false”]