borsodA Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Munkástanácsok Szövetsége 1990-ben alakult.

A Szövetség minden olyan fórumon, érdekegyeztetésen delegálta magát a megyei, majd régiós munkaügyi tanácsokban, ahol lehetősége volt véleményt nyilvánítani és javaslatokat előterjeszteni. A Szövetség első elnöke Sárkány Gábor volt, majd Csiba György, őt Horváth Attila követte. Jelenleg Szabó Lajos a Szövetség elnöke.

A miskolci május 1-i, Csanyiki majálison a többi szakszervezettel együtt ünnepeltek 2006-ig. A Gyurcsány-kormány politikája miatt ez a részvétel azonban megszakadt. Ezt követően több megmozduláson a Munkástanácsok által szervezett rendezvényen, tüntetésen részt vettek.

A privatizált gyárak folyamatos megszűnése miatt a taglétszám leapadt, és egyre több lett a munkanélküli. Mivel megyei szinten az érdekegyeztetés megszűnt, ezért munkájukat a Munkástanácsok iránymutatása alapján végzik. Helyi kezdeményezéseket próbáltunk elérni a foglalkoztatás bővítésére.

Elérhetőség

Székhely3508 Miskolc Cseresznyés u. 19.

Telefon+36 46/782-790

Szabó Lajos, elnök mobil +36 20/418-5779

email b.a.z.munkastanacs@chello.hu

elnökhelyettes: Szabó Árpád

vezetőségi tagok: Horváth Miklós, Hernádi Béla, Bihari Attila

FEB elnök: Horváth Attila

[tb_google_map address=”3508 Miskolc Cseresznyés u. 19., Magyarország” maptype=”roadmap” zoom=”12″ width=”100%” height=”300px” popup=”false”]