Márton Péter, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) vezérigazgatója 2013. március 21.-én hivatalában fogadta Palkovics Imrét, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnökét és Varga Tibort, a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségének elnökét. A megbeszélést Palkovics Imre kezdeményezte abból a célból, hogy tájékozódjon a Volán Társaságok szakszervezetei és a munkáltatók közötti 2013. évi bértárgyalások elhúzódásának okairól, illetve tájékoztassa az állami tulajdonos képviselőjét arról, hogy a tárgyalások elhúzódása milyen hátrányokkal jár a munkavállalók számára.

A megbeszélésen a felek tisztázták, hogy a munkáltatók és a szakszervezetek között előirányzott következő tárgyaláson (amelyre március 28-án kerül sor) a tulajdonos megfelelő felhatalmazással látja el a munkáltatói oldalt, amelyek elengedhetetlenek az érdemi tárgyalások folytatásához. Az egyeztető tárgyalásra az MNV Zrt. székházában kerül sor, és a tárgyalások indításánál várhatóan Márton Péter vezérigazgató úr is jelen lesz.

A megbeszélésen a felek egyetértettek abban, hogy az ágazati bértárgyalás eredményességének elengedhetetlen feltétele, hogy azon valamennyi, a helyközi közösségi közlekedésben reprezentativitással rendelkező ágazati szakszervezeti szövetség jelen legyen.

A találkozón az MNV Zrt. vezérigazgatója azt is megerősítette, hogy az első ízben a Munkástanácsok Országos Szövetsége által írásban jelzett tisztázatlanság a béren kívüli juttatások 2013. évi kifizetését illetően (http://munkastanacsok.hu/tiltakozunk-a-beren-kivuli-juttatasok-felfuggesztese-ellen/) rendezésre került, és a munkáltatók felhatalmazást kaptak a kifizetésekről szóló megállapodások megkötésére a helyi szakszervezetekkel.