A Vízügyi Dolgozók Független Szakszervezete (VDFSZ) kezdeményezésére, a Munkástanácsok Országos Szövetségének közreműködésével Bérmegállapodást kötött a Regionális Vízmű Társaságok Érdekegyeztető Tanácsa a regionális vízmű társaságoknál működő helyi  szakszervezetekkel.

Pető Sándor, a VDFSZ elnöke elmondta: a tárgyalásokat tavaly novemberben kezdték, a megállapodás március 29-én került aláírása, amelyet Németh Lászlóné Nemzeti Fejlesztési Miniszter is jóváhagyott.

A megállapodás szerint a munkáltatók vállalják, hogy a 2014.04.01-2014.12.31-ig terjedő időszakra számított bértömeg és béren kívüli juttatások együttes összegének 2,5%-át a bértömeg és/vagy a béren kívüli juttatások összegének felemelésére fordítják.

A munkáltatók azt is vállalták, hogy a 2014. március havi munkabérrel egyidejűleg további egyszeri bruttó 36 000 Ft/fő kifizetésre kerül sor.

A megállapodás szerint a felek 2014 év szeptemberétől hosszú távú bérfejlesztési stratégia kidolgozásába kezdenek, valamint ezen megállapodásban foglaltak teljesítése miatt létszámleépítésre nem kerül sor.

A kifizetések ebben a hónapban megkezdődtek.