A kormány az idén tavaszi parlamenti jogalkotási programjában többek között szerepel az uniós minimálbérről szóló törvény. “A szabályozás célja az Európai Unióban biztosítandó megfelelő minimálbérekről szóló, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2022/2041 irányelv átültetése” – szól a tervezett szabályozás ismertetése a kormány jogalkotási programjában.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes benyújtotta Kövér László házelnöknek a kormány 2024-es tavaszi parlamenti ülésszakra szóló jogalkotási programját, melyben 18 törvényjavaslat valamint törvénymódosítás szerepel. Az Európai Uniós minimálbérről szóló törvényjavaslatát a kormány jogalkotási programja szerint Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tárcája nyújtja be áprilisban, és a parlament májusban szavazhatja meg.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország  című műsorában beszélt arról, hogy mit jelent a gyakorlatban az európai minimálbér bevezetése. A riport ITT hallgatható meg, 07:53-tól.