Magyarország 507 millió eurós hitelt vehet fel munkaerőpiaci és járványügyi intézkedések fedezésére. A tavasszal elfogadott 100 milliárd eurós SURE program keretéből Magyarország is részesedhet pályázatok alapján.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában azt mondta, ez a program tavasszal került az Európa Tanács, illetve a bizottság elé, és elfogadták azt a 100 milliárd eurós keretet, amelyből kedvezményes hitelek hívhatók le.

Hozzátette: ezeket a kedvezményes hiteleket 15 éven belül kell visszafizetnie a tagállamoknak. Eddig 17 ország vette igénybe ezt a lehetőséget, Magyarországgal együtt.

„A már folyamatban lévő programok – rövidített munkaidőt segítő program, munkahelymegtartó és -teremtő támogatások – költségeinek visszapótlására van lehetőség ebből a száznyolcvanmilliárd forintnyi kedvező hitelből Magyarországon” – jelentette ki.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

Forrás: hirado.hu