Június 15-17. között Budapesten, a Károli Gáspár Református Egyetemen rendezték meg a nyolcadik Nemzetközi Munkajogi Perbeszédmondó Versenyt, a Hugo Sinzheimer Moot Court Competitiont (HS MCC). Az európai munkajogi versenyre mintegy huszonöt egyetemről, tizenhárom országból érkeztek joghallgatók (Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Portugália, Szlovénia). A versenynek idén az egyetem Károlyi-Csekonics-palotája adott otthont, amely méltó és professzionális környezetet teremtett a versenyzésnek. Tizenkét ország csapata alperesi és felperesi pozíciókban is megmérettette magát, míg a tizenharmadik ország, idén Olaszország – mint a jogesetet szolgáltató ország – hallgatói bírói pozícióban versenyeztek. Az Állam- és Jogtudományi Kar Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék szervezésében megvalósuló eseményen mintegy száz résztvevő volt jelen, köztük neves európai egyetemek joghallgatói és neves munkajogász oktatók, szakemberek.

A verseny döntőjébe kerülve, a német csapattal kiegyenlített küzdelemben második helyezést ért el (Runner-up) a magyar csapat, ami a verseny történetében hazánk csapatainak az eddigi legjobb helyezése.

Ezúton is köszönjük a szakmai partnereink támogatását, úgy mint a Magyar Munkajogi Társaság, Munkajog folyóirat (ORAC Kiadó), Munkástanácsok Országos Szövetsége, OPLgunnercook, OTP Bank, Pál és Kozma Ügyvédi Iroda.

Bővebben: https://ajk.kre.hu/index.php/2104-nemzetkozi-munkajogi-perbeszedmondo-verseny-a-karoli-gaspar-reformatus-egyetemen.html