Decemberben, másfél év után lezárult a kistelepüléseken ingyenes jogi segítséget nyújtó Jogpont Mini elnevezésű, európai uniós támogatással megvalósított projekt. A Munkástanácsok Országos Szövetsége a Stratosszal és a Liga Szakszervezetekkel konzorciumban Dél- és Nyugat-Dunántúlon biztosította a lakosságnak az ingyenes jogsegélyt.

Az 5000 főnél kisebb településeken (összesen 18 településen) került sor személyes tanácsadásra, amelyet e-mailes, és online és telefonos tanácsadás egészített ki.
Személyesen a dél- és nyugat-dunántúli régióban 5800 ügyfélnek több mint 6400 ügyben adtunk tanácsot. Elsősorban munka- és családjogi ügyekben fordultak az érdeklődők a Jogpont Minihez.

A Jogpont Mini amellett, hogy rengeteg olyan embernek segített eligazodni a jogi kérdésekben, akiknek anyagi okok miatt nem volt lehetősége ügyvédhez fordulni, növelte az emberek jogtudatosságát, valamint hozzájárult a bíróságok leterheltségének csökkentéséhez.
A Jogpont projektek iránti nagy érdeklődés azt igazolja, hogy az egyszerűen elérhető jogi szolgáltatás az emberek alapvető igénye.
A Dél- és Nyugat-Dunántúli Jogpont Mini országos program része volt, a 6 régióban összesen 25000 ügyben adtak tanácsot a projektben dolgozó jogászok.

A Jogpont Mini szolgáltatás a szakszervezeti tagok számára továbbra is igénybe vehető ingyenesen,  aki pedig nem tag, önköltségi áron kap jogi tanácsadást a honlapon feltüntetett telefonszámon, a megadott időpontokban.