A Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége küldöttgyűlést tartott, valamint megbeszélést a Volán átalakítások témájában, Balatonföldváron, pénteken.

A küldöttgyűlést Varga Tibor, a Közlekedési Munkástanácsok elnöke nyitotta meg, aki köszöntötte a résztvevőket.

Örömteli esemény, hogy a közlekedési ágazatunk ez alkalommal ismét bővült, a Volán Közúti Közlekedés Szakszervezettel (VKKSZ). A tagság egybehangzóan elfogadta a VKKSZ felvételi kérelmét. Pátkai István a VKKSZ elnöke megköszönte a felvételt, és kiemelte: hosszú ideje nyomon követik a Közlekedési Munkástanácsok tevékenységét, és mind értékrendjükben, mind érdekérvényesítési stílusukban közelállónak érzi magukhoz a Munkástanácsokat.

A megbeszélésen Palkovics Imre elnök  tájékoztatást adott a kormányzat és a konföderációs szakszervezetek között zajló eseményekről, illetve a Munkástanácsok helyzetéről. Beszámolt a hálózatfejlesztés eredményeiről.

A délutáni programban részt vett Márton Péter, az MNV Zrt. vezérigazgatója, aki tájékoztatta az ágazatot a volánok regionális átalakításáról. A vezérigazgató elmondta: számítanak a Munkástanácsok együttműködésére, és döntéseik meghozatalában figyelembe kívánják venni a szakszervezetek véleményét.

Papp László Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ  Zrt. vezérigazgatója értékelte a felek között megkötött 2014-es évre szóló bérmegállapodást és az ágazati és régiós kollektív szerződések kapcsán, a munkáltatók feladatairól adott rövid tájékoztatást.