A Tanárballagás élménye arra biztatott minket, hogy vigyük tovább valamilyen formában annak lendületét, céljait és stílusát. Ötleteltünk, terveztünk, álmodtunk, és ennek eredményeként született meg a Küldetés.

Küldetésünk 2023. május 3-án vette kezdetét.

Budapesten, a Keresztény Pedagógusok Szakszervezetének Szarvas Gábor úti székhelyén találkoztunk, amely egyben a MOSZ központja is. A kezdeti ismerkedést követően Mikesy Andrást szavaztuk meg a közgyűlés levezető elnökének, aki ismertette a napirendi pontokat. Ezután Zámbó Éva, leköszönő KPSZ elnök  számolt be a szakszervezet eddigi történetéről, külön kitérve a hazai és nemzetközi együttműködésekre, továbbképzésekre. Jó volt érezni az elnökasszony felénk, új vezetők felé irányuló bizalmát és hitét. 

Az elnöki leköszönőt követően dr. Szabó Imre Szilárd jogász ismertette az alapszabály-módosításra tett javaslatokat, amelyeket egyenként megszavazott a közgyűlés. Majd az új tisztségviselők megválasztása következett. Az új vezetők Mikesy András (általános alelnök), Kakucs Katalin (gazdasági alelnök) és Lakatos Máté (elnök) lettek.

Történetünkrőlcéljainkrólnevünkről és logónkról részletesebben is olvashattok honlapunkon.

Bízunk benne, hogy veletek együtt egy vonzólátható és növekedő közösséget, érdekvédelmi- és szakszervezetet tudunk létrehozni,

  • amellyel egy olyan közoktatási és köznevelési rendszer létrehozását tudjuk elősegíteni, amely a felnövekvő generáció boldogságát és boldogulását helyezi középpontba, és így hozzájárulunk hazánk fejlődéséhez, 
  • és közös munkánkkal és elképzeléseinkkel vonzóbbá tudjuk tenni a pedagóguspályát.

Gyertek, és csatlakozzatok hozzánk!

Lakatos Máté elnök

Kakucs Katalin gazdasági alelnök

Mikesy András általános alelnök