A közelmúltban több hírportál is hírt adott a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában történt hétfői késelésről, illetve pont egy hete Szolnokon, egy kilencedikes diák brutálisan megverte tanárnőjét.

Imádkozzunk mindkét tragédia érintettjeiért: a kórházban gyógyulókért, az elkövetőként emlegetett diákokért, osztálytársaikért, tanáraikért és családjaikért.

S hogy ne történjen több hasonló eset, kiemelten javasoljuk, hogy az oktatásügy változásáért érdemben felelős személyek vizsgálják felül a mostani gyakorlatot, miszerint

egy 500 fős iskolára egy félállású iskolapszichológust finanszíroz az állam.

Konkrét számokban kifejezve: egy félállású pszichológus összesen 11 kontaktórát tud tartani egy héten. Így nem meglepő, hogy hónapokat kell általában sorban állni az iskolapszichológusnál.

Ugyanebbe a heti 11 órába kellene, hogy beleférjen a tanárok, pedagógiai asszisztensek segítése, illetve a szülőkkel történő személyes konzultáció is.

Kérjük az iskolapszichológusi rendszer felülvizsgálatát!

Szakemberek bevonásával mérjék fel, hogy milyen mértékben szükséges növelni a pszichológusok létszámát, és biztosítsák az ehhez szükséges feltételeket!