Október 7-én, a Tisztes Munka Világnapján a hat konföderáció ifjúsági tagozatai közös akciót szerveztek Budapesten a Deák Ferenc téren.

tisztesvagott

Az akció központi témája idén a szerveződés volt, felhívva a figyelmet arra, hogy munkavállalók tízmilliói dolgoznak tisztességtelen munkafeltételek, olykor embertelen körülmények között. Ebből az alkalomból világszerte a tisztességes és méltányos munkához való hozzáférést követelik minden ember számára, valamint olyan feltételek megteremtését, hogy a dolgozó emberek ne kényszerüljenek méltánytalanul a feketegazdaságba.

A témának különös és szomorú aktualitása az ifjúsági munkanélküliség jelensége, mely egyre aggasztóbb képet fest Európa-szerte. Erre a kiszolgáltatott helyzetre megoldást és védelmet a kollektív szervezkedés és a benne rejlő lehetőségek adhatnak. A magyarországi konföderációk fiataljai erre közösen hívták fel a figyelmet egy utcai megmozdulás keretében, melyhez csatlakoztak az egészségügyi és szociális ágazatban tevékenykedő érdekképviseleteink is.

Munkástanácsok Országos Szövetségének Ifjúsági Tagozata