Mint az már korábbi cikkeinkből is kiderült, egy június 25-i kormányintézkedésére hivatkozva az állami tulajdonban lévő munkáltatók egy része – nem csak a Munka törvénykönyve alapján vezető állásúnak minősülő -, hanem minden munkavállaló számára beszüntették a prémiumok és egyéb mozgóbérek kifizetését, valamint a szokásos prémiumfeladatok kitűzését is, de van, ahol még túlórát sem rendeltek el.

Az ősz folyamán a Munkástanácsok több ízben azzal a kéréssel fordult a Kormányhoz, hogy a 2014. június 25-i intézkedését tegye egyértelművé az érintett munkáltatók számára, hogy ne fordulhassanak elő jogsértések!

A médiában is nagy nyilvánosságot kapott követelés eredményeképpen Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter levélben tájékoztatta a Munkástanácsok Országos Szövetségét a június 25-i kormánydöntés részleteiről, amelyben egyértelműsítette, hogy mely munkavállalókra vonatkozik a rendelet.

Ahogy arról az ide tartozó ágazatokban dolgozó tagjaink is beszámoltak, a levél hatására, amelyet az érintett cégek vezetői is megkaptak, több ágazatban megkezdődtek a jogtalanul elmaradt kifizetések.

A követelésről korábban beszámoltunk itt és itt.

Letöltés (PDF, 1.07MB)