A Munkástanácsok Országos Szövetsége üdvözli, hogy a Munkástanácsok többszöri kérésére a Kormány egyértelműsítette azt a 2014. június 25-i intézkedését, amelyre hivatkozva a közvetlen vagy közvetett állami tulajdonban lévő vállalatok beszüntették a prémiumok és egyéb mozgóbérek kifizetését a munkavállalók számára.

Az állami vagy állami többségi tulajdonban lévő cégeknél működő közlekedési, vízügyi, őrző-védő, illetve fehérjeipari ágazatban dolgozó munkavállalók egy része július óta nem kapta meg  a többletfeladataiért járó egyes juttatásait.

Sajnálattal, a médiában az elmúlt napokban megjelent információk nem minden részletükben feleltek meg az általunk megfogalmazottaknak, de mindezek mellett hozzájárultak az ügy sikeres kimeneteléhez.

A Munkástanácsok értesülése szerint a tulajdonosi jogokat gyakorló MNV Zrt. levélben értesítette a cégeket, hogy a tulajdonos által meghatározottak szerint és a jogszabályokban foglaltak alapján megkezdhetik az elmaradt 2013. évi és 2014. évi üzleti tervben elfogadott juttatások kifizetését.

Budapest, 2014.12.12.

Munkástanácsok Országos Szövetsége