2016. szeptember 30.
Több megyei szervezet – az önkormányzat és hivatala, a kormányhivatal, a területfejlesztési kft. – hozta létre a Komárom-Esztergom megyei Foglalkoztatási Paktum Konzorciumot.

 Az alakuló ülést csütörtökön tartották a megyeházán. A cél a foglalkoztatási megállapodások, gazdaságfejlesztési együttműködések figyelemmel kísérése. A Széchenyi 2020 program keretében 344 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap a konzorcium.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke házigazdaként, egyben projektgazdaként mondott köszöntőt. Kiemelte, több mint 2000 álláskeresőt vonnak be a programba a következő két év során. Megköszönte a 31 tagnak, hogy részt vettek az előkészítésben, és reméli, továbbra is aktívak lesznek.

– Elindul a munka, de a neheze még ezután következik – mondta dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott. Hozzátette, bár rendkívül alacsony a munkanélküliség aránya, mindenkire figyelni kell. Fontosak a cégek, az önkormányzatok elvárásai, azok összehangolása.

Dr. Völner Pál államtitkár, megyei fejlesztési biztos azt hangsúlyozta, felelősen, egyben eredményesen kell elkölteni a rendelkezésre álló pénzt, hogy minél több sikerben legyen része a segítőknek és a megsegítetteknek.
Az alakuló ülés után fórummá változott a rendezvény. Hajasné dr. Hertelendi Valéria, a kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője, majd dr. Szerencsés László, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke mondta el gondolatait. Mindketten az összefogás, a partnerség fontosságát emelték ki. Javasolták az állást keresőknek, hogy akár az interneten, akár személyesen tájékozódjanak a különféle szolgáltatásokról, pályázati lehetőségekről.