Csütörtökön kerül az Országgyűlés elé a béren kívüli juttatásokkal kapcsolatos előterjesztés. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek azt mondta: a magánszektorban évi 450 ezer, a közszférában 200 ezer forint lenne a kedvezményes közteherrel adható cafeteria felső határa.

A magánszektorban 450 ezer forintos keretből százezer forint lehetne a készpénz, a fennmaradó 350 ezer forint kerülhetne a dolgozók SZÉP-kártyájára. A közszférában kétszázezer forintos keretet határoznának meg, ez egyenlő arányban oszlana meg a két juttatási forma között.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti Kormányinfón még azt mondta, hogy a 100 ezer forintnyi készpénz mellé 150 ezer menne SZÉP-kártya.

Varga Mihály a lapnak azt mondta, hogy az új szabályok jövőre léphetnek életbe, és a százezer forintos készpénzbeli juttatáshoz szerinte mind a négymillió hazai munkavállaló hozzájuthat.

A módosításra az Európai Unió bíróságának döntése miatt van szükség, de Varga Mihály szerint a változtatásra egyébként is volt kormányzati szándék – olvasható a lapban.

szerző:MTI / hvg.hu