A találkozót Nyitrai Zsolt a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója szervezte. A konzultáción részt vett a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöksége és Kern Tamás, a Miniszterelnökség stratégiai és tájékoztatási helyettes államtitkára is.

Nyitrai Zsolt leszögezte, hazánknak a munkaalapú társadalom felé kell haladnia, azonban ez nem történhet meg az érintett felekkel történő egyeztetések nélkül. Ebben a párbeszédben a Munkástanácsok Országos Szövetsége fontos partnernek számít.

Másfél hónappal ezelőtt a Fidesz Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Igazgatósága már találkozott a Szövetségével, akkor Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára vett részt a konzultáción. Az NGM-et érintő ügyeket sikerült áttekinteni, de voltak olyan pontok, melyek a Miniszterelnökség hatáskörébe tartoznak. Nyitrai Zsolt a januári megbeszélésen azt javasolta, hogy a felmerült kérdésekről újabb konzultációt tartsanak, így a szerdai egyeztetésen ezen ügyek tárgyalása folytatódott a Miniszterelnökség bevonásával.

A találkozón a Miniszterelnökséget Kern Tamás stratégiai és tájékoztatási helyettes államtitkár, a Munkástanácsok Országos Szövetségét Palkovics Imre elnök képviselte. A találkozón szóba került a munkavállalói tulajdon kiterjesztésének ügye, a munkavállalók foglalkozás-egészségügyének kérdése és a Jogpont Plusz tapasztalatai. Palkovics Imre ezen kívül ismertette a Munkástanácsok által működtetett felnőttképzéssel, támogatással kapcsolatos portál szolgáltatásait, és az ezzel összefüggő jövőbeni terveket is.

Kern Tamás helyettes államtitkár azt javasolta, hogy a jövőben munkacsoportok foglalkozzanak a felvetett ügyekkel, melyet a jelenlevők támogattak