A Rádiós Dolgozók Tanácsa (RTD)  az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 58. évfordulóját ünnepelte, valamint megkoszorúzta Szirmai Ottó dramaturg emléktábláját. Budapesten,  VIII. Bródy Sándor utca 5-7-ben a Magyar Rádió régi aulájában. Az ünnepi beszédet Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke mondta. Az ünnepi zenés, irodalmi műsor közreműködői Lázár Balázs, színművész, költő Mohai Gábor bemondó, az MTVA munkatársa, valamint az MR Énekkara voltak. Emlékeit felidézte Herzum Péter, a Magyar Televízió nyugdíjas rendezője, a Tűzoltó utcai felkelő csoport tagja.

baliszabojo

 

Bali Sándor, a Nagy-Budapesti Munkástanácsok tagjának emléktáblájánál Rácz Sándorné a Nagy-Budapesti Munkástanácsok elnökének özvegye, Dénes János egykori Munkástanácsos és a Munkástanácsok Országos Szövetségének képviseletében Szabó Imre az Ifjúsági Tagozat elnöke helyezte el az ünnepi koszorút.

 

horvai1

 

A Mecseki Munkástanácsok Szövetsége 2014.október 23-án az ’56-os hősök tiszteletére koszorút helyezett el a Pécsi  Munkástanács Emlékműnél, a Siklósi Munkástanács Emléktáblánál és a Mohácsi Magyar Hősök Emlékművénél.

 

horvai2

Az emléktáblánál Perényi József, a Mecseki Munkástanácsok Elnöke, mondott beszédet.

horvai3