A Volánbusz nem nevezi nevén azt a döntését, amit tervez megvalósítani, vagyis egy tucatnyi műszaki telephelyén megszünteti az autóbuszok karbantartását, javítását.

„TÁJÉKOZTATÁS A TERVEZETT TELEPHELY-ÁTALAKÍTÁSOKRÓL”, ezzel a címmel jelent meg a társaság weboldalán az a cikk, amiben tájékoztatják az érdeklődő munkavállalókat a telephelyek bezárásáról.

Nem írták le, hogy több mint 200 munkavállalót érint az átszervezés, telephely bezárás és ebből a jelentős létszámból, csak közvetlenül a járműjavítást végző dolgozók számára biztosítana további foglalkoztatást, más műszaki telephelyeken a Volánbusz.

A tervek szerint alig több mint 100 munkavállaló foglalkoztatása biztosított, ha vállalja, hogy a jelenlegi munkahelyétől távolabb végzi munkáját, 2022. szeptember 1. napjától.

Úgy értesültünk, hogy a telephelyek racionalizálásának folyamata ezzel a lépéssel még nem ért véget, ami azt jelentheti, hogy a jövőben újabb területen vizsgálják az autóbuszok javításának hatékonyságát, ami akár újabb telephelyek működését kérdőjelezheti meg.

Dobi István
elnök

Forrás: szaksz.hu